Bátortalan futball a nyitányon, négygólos vereség lett a vége

Fotó: Gyirmót FC Győr

Az előző szezonban még az élvonalban szereplő Gyirmót FC Győr vendégeként kezdtük a 2022/2023-as szezont. Sajnos megilletődötten, bátortalanul futballoztunk, így gyakorlatilag az első harminc percben elveszítettük a mérkőzést.

  

Természetesen könnyebb rajtot is el tud képzelni az ember, mint azt, hogy rögtön a bajnokesélyessel találkozik, ráadásul idegenben. A vereség nyilván benne van ilyenkor a pakliban, ugyanakkor ki lehet kapni jó játékkal, harcos, bátor hozzáállással is.

Nos, a Gyirmót elleni produkció nem ilyen volt. Nagyon rosszul kezdtünk, s bizony nem sok jót ígért, hogy a 7. percben már a kapunkban táncolt a labda. Sajnos a folytatásban is hasonlóképp alakultak a dolgok, egyértelmű fölényben voltak a házigazdák, akik sorra alakították ki a helyzeteket – és sorra lőtték a gólokat. Amikor a 29. percben már 3-0 volt az állás, mindenki tisztában volt vele, hogy ez a hajó elúszott, sőt, felrémlett egy kiadós fiaskó képe is.

A szünetben három helyen is változtatott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő, bejött Csilus, Csörgő és Mervó is. Bár az eredmény azt jelzi, hogy ekkor már inkább pariban voltunk, a játék képe nem ezt mutatta: továbbra is nagy fölényben volt a Gyirmót, s bizony csak Prokopnak köszönhetjük, hogy csak eggyel nőtt a különbség.

 

Csertői Aurél: – Jól indítottuk a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, amelyből az első félidőben hármat is értékesítettünk. Nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna, de a mérkőzés végén pontatlanok voltunk. Úgy gondolom, nem kezdtük rosszul a bajnokságot.

Jeremiás Gergő: – A Gyirmót egypercnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy sokkal jobb csapat, a futballistáimtól azonban bátrabb játékot vártam.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 1. FORDULÓ:

Gyirmót FC Győr – Szentlőrinc 4-0 (3-0)

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Csörgő, Hajdú, Helembai (Nahirnij, 82.) – Kovács M., Vass Á. (Kovács D., 78.), Nagy P. – Medgyes (Mayer, 82.), Pethő (Simon A., 62.), Soltész (Herjeczki, 62.). Vezetőedző: Csertői Aurél

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Lénárt, Tamás L., Kiss-Szemán (Farkas, 63.) – Németh E., Török (Csilus, a szünetben) – László D. (Csörgő, a szünetben), Daróczi (Vidnyánszky M., 75.), Rétyi – Bányai (Mervó, a szünetben). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gólszerző: Pethő (7., 29.), Kovács M. (22.), Csörgő (53.)