Begyűjtöttük a három pontot a Dabas-Gyón ellen

NB III-as csapatunkak ismételten kapott gól nélkül sikerült nyernie, ezúttal a Dabas-Gyón FC ellen.

Jól kezdte a mérkőzést első számú együttesünk a Dabas-Gyón FC ellen. Már a találkozó legelején több helyzetet is kidolgoztak játékosaink, és az összecsapás 30. percében meg is lett az eredménye: Czuczi Péter labdaszerzése után Németh Kristófhoz került a labda, aki betört a tizenhatoson belülre és bár voltak érkező csapattársak a kapu előtt, fiatal támadónk a kijövő kapus alatt berúgta a labdát a hálóba. A félidőre így 1-0-ás vezetéssel vonulhattunk be az öltözőbe. A második játékrészben is megvoltak a helyzetek az különbség növeléséhez, de sajnos hol a kapuva, hol pedig a rossz döntés akadályozta az újabb találat megszületését, így csapatunk 1-0-ás győzelemmel gyűjtötte be a három pontot hazai pályán.

A mérkőzés után Gombos Zsolt elmondta, hogy fiatal a csapat és  talán a rutin hiányzik a többi gól megszerzéséhez a meccseken.

Nagyon fontos győzelmet arattunk egy jó formában lévő csapat ellen, így megtartottuk a pozíciónkat a tabellán. Az első félidőben a mi akaratunk érvényesült, sikerült megszereznünk a vezetést. A második félidőben ismét pontatlanul játszottunk, ezzel magunkra húztuk az ellenfelet. Ekkor is voltak lehetőségeink, de elpuskáztuk és a kapufáról is kifele pattant a labda. Úgy néz ki, hogy a védelmünk stabil, hiszen 9 mérkőzésen 5 gólt kaptunk, de a gólszerzéssel hadilábon állunk. Nem a csapatjátékkal van a gond - ami bíztató -, mert gólhelyzeteket alakítunk ki, hanem az egyéni teljesítményekkel, a kivitelezéssel. Bízom a játékosaimban és abban, hogy nagyobb hatékonysággal fogják értékesíteni ezeket a lehetőségeket a támadóink. Ez azért is fontos, mert nem lehet minden mérkőzést kapott gól nélkül 1:0-ra lehozni (eddig négyszer sikerült), erre példa a három 1:1-es mérkőzésünk a Dunaharaszti, az Iváncsa és a Kozármisleny ellen. A játékunk még akadozik, van egy stílusunk, amit gyakorlunk, ezt láthatják a mérkőzésre kilátogató nézők és az ellenfelek is, de még van hova fejlődnünk. Vannak a mérkőzéseinken olyan szakaszok, ahol minden flottul működik mind támadásban, mind labdaszerzésben, de van, amikor “elfelejtjük” a begyakoroltakat. A beidegződésekhez sok gyakorlásra és időre van szükség. Az a cél, hogy a pozitív szakaszok idejét megnöveljük, maximalizáljuk. Fiatal csapatunk van, 21,3 év az átlagéletkor. Eredményesek vagyunk, mert minden játékosom megpróbálja a maximumot kihozni magából. Talán egy kicsit a rutin hiányzik a mérkőzéseken, gyorsítani-lassítani a játékot, felpörgetni-megnyugtatni egymást a pályán.


NB III. Közép csoport 9. forduló:
Szentlőrinc SE - Dabas-Gyón FC 1-0 (1-0)

Szentlőrinc SE: Hajagos - Czuczi, Havas, Keresztes, Popadic - Hleba, Aszalós (Forró, 67.) - Vajda (Gellén, 71.), Németh (Crnojacki, 75.), Harsányi - Juhász
Gólok: 1-0 Németh (30.)