Bírói bakik: nálunk egy gól mínusz, a DVSC-nél egy gól plusz

Nagyon jó első félidőt produkált NB II-es labdarúgócsapatunk a feljutásra hajtó DVSC ellen, a vezetést is megszereztük. Sajnos a második félidő egyértelműen a Dzsudzsák Balázs irányította vendégeké volt, akik végül megszerezték a három pontot. Élvezetes meccs volt négy góllal, sok szurkolóval – és játékvezetői hibákkal!

 

Ünnep volt számunkra ez a mérkőzés, hiszen végre szurkolók előtt játszhattunk a saját pályánkon! A koronavírus-járvány és a pályafelújítás miatt ez volt az első olyan NB II-es bajnoki (az utolsó előtti, 37. fordulóban), amelyen megtelhetett a lelátó Szentlőrincen – és örömmel láttuk, hogy meg is telt, ráadásul nagyon sokan a korlát mellett állva nézték a Debrecen elleni meccset.

A feljutásra hajtó DVSC-t fogadtuk, amely Dzsudzsák Balázs vezetésével természetesen a három pontért jött hozzánk. Bár számunkra már tét nélküli volt ez a bajnoki, hiszen az előző körben biztosítottuk a bentmaradásunkat, nem szerettünk volna asszisztálni egy vendégsikerhez, s ennek megfelelően kezdtünk. A mérkőzés elején egyértelműen a mi akaratunk érvényesült, míg a debrecenieknek nem akadt egyetlen helyzetük sem, mi többször is veszélyeztettük Kosicky kapuját. Dulló fejese után még csak az oldalhálóban landolt a labda, de nem sokat kellett arra várni, hogy még jobb helyre kerüljön: egy szép Harsányi-beadást követően Kinyik a saját kapuját vette be (1-0)!

Bajban volt a DVSC, ráadásul nem is játszott jól, amire reagált is a vendégszektor, eleresztve némi „enbékettőkeleticsoport” rigmust. Ki tudja, lehet, hogy az NB II-be ragasztottuk volna a Debrecent, ha Berke Balázs és első számú asszisztense nem lát lest Keresztes Bence góljánál a 30. percben. Élőben is úgy tűnt, hogy szó sem lehetett lesről (mindenki el is indult a középkezdéshez), belső védőnk remek ütemben indult be, miután pedig visszanéztük az esetet, nyilvánvalóvá vált, hogy téves ítélet született. Nem sokkal később aztán sajnos már a mi kapunkban táncolt a labda, Ugrai fejjel volt eredményes – nos, így lett 2-0 helyett 1-1 az állás…

A szünet után nem tudtuk megismételni azt a teljesítményt, amit az első félidőben nyújtottunk. Egy ideig még álltuk a sarat, a csereként beálló Tischler Patrikkal azonban nem bírtunk. A jelentős NB I-es rutinnal felvértezett csatár az 58. percben nagyon szépen fejezett be egy vendégakciót, majd nem sokkal később duplázott, s ezzel el is döntötte a mérkőzést. Az igazsághoz tartozik, hogy ennél az esetnél megint csak nem volt elég éles szemű az első számú asszisztens, a gólpasszt jegyző Korhut ugyanis lesen kapta a labdát (még a debreceniek is megálltak az akciónál), ám ezúttal nem emelkedett a partjelző zászlaja. Hozzátesszük, akkor meg a sárga lap nem villant, amikor Dzsudzsák eljátszott egy büntetőt…

Utólag természetesen már csak bosszankodni lehet mindezek miatt (és mit szóljon a Vasas?!), a tényen ez semmit sem változtat: a DVSC 3-1-re megnyerte a bajnokit, s ezzel nagy lépést tett a feljutás felé.

Marián Sluka: – Kis hiányérzetem ugyan van, de a fő célunkat már a múlt héten elértük. Visszakaptam a pályán, amit megbeszéltünk, az első félidőben sokkal tudatosabban futballoztunk, de hiába lőttünk még egy szabályos gólt. Bár a 65. percig kiválóan futballoztunk, utána jött néhány rossz döntés, amit a Debrecen kihasznált.

Toldi Gábor: – Számunka nem kezdődött jól a mérkőzés, az első félidő nem a miénk volt, de a másodikban már megérdemelten nyertünk. Sokat segített, hogy a szünetben igazi centert tudtam pályára küldeni.

 

Szentlőrinc – DVSC 1-3 (1-1)

Merkantil Bank Liga NB II., 37. forduló. Szentlőrinc, Szentlőrinc SE Sporttelep, 800 néző. Vezette: Berke Balázs (Aradi József, Vörös Dániel). Szentlőrinc: Hajagos – Harsányi, Dulló, Keresztes, Nagy B. (Kapronczai, 86.) – Havas, Ujvárosi (Matics, 77.) – Torvund (Kovács D., a szünetben), Fröhlich (Cenaj, 63.), Törőcsik – Mervó (Pretzl, 77.). Vezetőedző: Marián Sluka. DVSC: Kosicky – Bévárdi, Kinyik, Korhut, Ferenczi – Varga J., Dzsudzsák – Bódi (Sós, 78.), Baráth (Bényei, 78.), Ugrai (Tischler, a szünetben) – Szécsi (Haris, 91.). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Sárga lap: Havas (23.), Hajagos (72.), Harsányi (90.), ill. Tischler (59.).

14. perc: Torvund adott középre jobbról, Mervó 12 méterről ollózva próbálkozott, nem volt rossz a kísérlet, de a labda Korhut hátán megpattanva kiment az alapvonalon. A bal oldali szögletet Torvund adta be kiválóan, Dulló 7 méterről a jobb oldalhálóba fejelte a labdát.

21. perc: Harsányi kanyarított középre, Torvund megzavarta Kinyiket, akiről a labda a bal alsó sarokba gurult (1-0).

30. perc: Torvund adott be balról, Keresztes remek ütemben indult be, 9 méterről a bal alsóba fejelt, ám a játékvezető rögtön jelzett, hogy leshelyzet előzte meg a gólt.

37. perc: Ferenczi adott be balról, az alapvonal közeléből, Ugrai 8 méterről tökéletesen fejelt a bal alsó sarokba (1-1).

49. perc: Kovács Dávid passzolt Harsányihoz, aki a 16-os jobb sarkáról a kapu fölé lőtt.

58. perc: Tischler lépett ki a védők között, remekül hozta helyzetbe magát, majd 14 méterről kilőtte a jobb alsót (1-2).

72. perc: Egy bal oldali beadást követően Tischler fejelt a kapu bal oldalába (1-3).

 

További eredmények: DEAC–PMFC 2-2, Soroksár–Kaposvár 3-0, Dorog–Ajka 0-1, ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1, Kazincbarcika–Gyirmót FC Győr 1-2, Békéscsaba–Szolnok 3-2, Csákvár–Siófok 1-2, Szombathelyi Haladás–Budaörs 4-3, Nyíregyháza–Vasas 2-0.

(Fotó: Kurdi József)