Bravúr a javából: Ajkáról is elhoztuk a három pontot!

Fotó: Gyarmati László

Hatalmas lépést tett csapatunk a bentmaradás felé, köszönhetően annak, hogy a dobogó harmadik helyén álló Ajka otthonában is megszereztük a három pontot Grumic Miroslav duplájával a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában!

 

A Tiszakécske elleni hazai győzelem nagyon sokat ért NB II-es csapatunk számára, hiszen felcsillantotta a reményt, és hitet, önbizalmat öntött a srácokra. Erre pedig óriási szükségünk volt Ajkán, ugyanis a dobogó harmadik helyén álló együtteshez látogattunk, amely tavasszal kiváló teljesítményt nyújt.

Természetesen a házigazdák igyekeztek nyomás alá helyezni minket a mérkőzés kezdetétől fogva, de a védelmünk állta a sarat, amikor pedig kellett, Prokop avatkozott közbe sikerrel. Még fél óra sem telt el, amikor vezetést szereztünk: László Dávidot buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt pedig csatárunk, Grumics váltotta gólra (0-1).

A második félidőben aztán Grumics újabb gólt szerzett, és máris 0-2-re állt a mérkőzés. A hátralévő időszakban nagyon jól futballoztunk, tartottuk az előnyünket, sőt a 82. percben még egy kiállítás súlytotta a hazaiakat. Végül magabiztosan megszereztük a három pontot, ami rengeteget érhet nekünk a bentmaradásért folytatott küzdelemben!

 

MERKANTIL BANK LIGA, 36. FORDULÓ:

FC Ajka – Szentlőrinc 0-2 (0-1)

FC Ajka: Balogh – Görgényi (Dragóner, 77.), Tar, Kenderes, Csemer – Tajthy (Vogyicska, a szünetben), Csizmadia (Rabatin, a szünetben) – Donsecz (Berzsenyi, 55.), Zsolnai, Gaál (Sejben, 55.) – Szarka. Vezetőedző: Jeney Gyula

Szentlőrinc: Prokop – Lénárt, Tamás L., Havas, Erdélyi – Radosevics, Kesztyűs, Múcska (Török, 65.) – Pintér (Rétyi, 65.), Grumics (Daróczi, 80.), László D. (Novák, 70.). Megbízott edző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Grumics (25. perc – 11-esből, 53. perc)

Kiállítva: Tar (82. perc)

 

A 36. forduló eredményei: ETO FC Győr–HR-Rent Kozármisleny 0-2, Soroksár–Békéscsaba 1-0, Tiszakécske–Dorog 1-3, Kazincbarcika–Gyirmót FC Győr 0-1, Nyíregyháza–DVTK 1-1, Szombathelyi Haladás–Mosonmagyaróvár 1-2, Siófok–Budafok 2-1, Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1.

A 36. forduló további mérkőzései: MTK Budapest-PMFC (május 8., hétfő, 19:00, élőben az M4 Sport csatornán)