Bravúr a javából: idegenben vertük a Szegedet!

Megszerezte második győzelmét NB II-es felnőtt csapatunk, amely egy góllal nyert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában. Ennek köszönhetően továbbra is veretlenek vagyunk, a tabellán pedig feljöttünk a kilencedik helyre!

 

Nagyon nehéz mérkőzés elé néztünk, hiszen a Szeged egy masszív, erős csapat, ugyanakkor az eddig látottak alapján érezhető volt, hogy nincs mitől tartanunk. Az előző hat fordulóban bizonyítottuk, hogy bárkivel szemben pariban tudunk lenni, függetlenül attól, hogy otthon vagy idegenben lépünk pályára.

A szegedi mérkőzés eleje nem úgy alakult, ahogy elterveztük, jobbára ellenfelünk akarata érvényesült. Az első harminc percben több gólhelyzete is volt a hazai csapatnak, s bizony Prokopnak akadt védenivalója, Gajdos és Dobos próbálkozásánál is nagyot védett. A Szeged azonban ezzel mintha el is lőtte volna a puskaporát, a félidő hajrájában pedig mi villantunk: jött Grumics, és a 43. percben vezetést szerzett nekünk!

A második félidőben természetesen mindent megtettek a hazaiak az egyenlítés érdekében, de csapatunk ezúttal is nagyon masszívan állt a lábán, fegyelmezetten, jól játszottunk, ennek pedig az lett az eredménye, hogy nem igazán alakult ki veszélyes szituáció a kapunk előtt. Eközben igyekeztünk gyors ellentámadásokat vezetni, amelyekben volt is lehetőség a gólszerzésre, de ahogy a szegediek, úgy mi sem tudtunk betalálni. Maradt az 1-0, győzelmet ünnepelhettünk tehát a lefújást követően: ennek köszönhetően hét forduló után is veretlenek vagyunk, nem mellesleg feljöttünk a kilencedik helyre a tabellán!

Bravó, fiúk, szép volt!

 

 

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szentlőrinc 0-1 (0-1)

Labdarúgó NB II., 7. forduló. Szeged, Szent Gellért Fórum, 1500 néző. Vezette: Takács Tamás (Belicza Bence, Tőkés Róbert). Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Ódor (Lestyán, 72.), Tóth G., Temesvári, Mohl (Kővári, 89.) – Simon Á. – Dobos (Gréczi, a szünetben), Kovács Milán, Horváth K. (Kóródi, 72.) – Germán (Haruna, a szünetben), Gajdos. Vezetőedző: Dragan Vukmir. Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Németh – Havas, Szinanovics (Bányai, 76.) – Harsányi (Török L., 62.), Biben (Nagy Zs., 90.), Kovács Máté (Kiss-Szemán, 62.) – Grumics (Mervó, 76.). Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerző: Grumics (43. perc).

 

További eredmények: PMFC–Csákvár 2-1, Szolnok–Vasas 0-5, Békéscsaba–Soroksár 2-3, Kecskemét–Siófok 1-0, Dorog–Szombathelyi Haladás 0-2, III. Ker. TVE–Budaörs 0-0, Nyíregyháza–Ajka 2-0, Budafok–Tiszakécske 4-2, ETO FC Győr–Diósgyőr 2-2.