Legyőztünk a DVTK-t! Ráadásul nem is akármilyen játékkal!

Nagyon szép eredménnyel, nem mellesleg élvezetes, jó játékkal örvendeztette meg szurkolóit NB II-es csapatunk, amely nem kis meglepetésre hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Diósgyőri VTK-t. Jó volt látni ezt a meccset, az egyszer biztos!

 

Kemény bajnoki elé néztünk, hiszen olyan ellenfelet fogadtunk, amely a lehetőségek terén nincs velünk egy súlycsoportban. A nagy tradíciókkal rendelkező Diósgyőr ebben a szezonban is a feljutásra hajt, ennek megfelelően erős a játékoskerete: több korábbi válogatott futballistát is pályára küldhetnek. Ennek ellenére természetesen azzal a céllal léptünk pályára, hogy ezt a meccset is megpróbáljuk megnyerni, hiszen minden egyes pontra óriási szükségünk van.

A mérkőzés kezdőrúgását két kiváló örökifjú sportember, Rozmer László és Hodován Zoltán végezte el – hajszálpontos passzokat láttunk tőlük! Talán ettől kaptak kedvet játékosaink is, akik azonnal nekiestek a DVTK-nak, s még el sem helyezkedtek a székükön a szurkolók, már büntetőt rúghattunk. Szabó Mátét ugyanis buktatták a 16-oson belül, a játékvezető pedig azonnal tizenegyest adott, amit a sértett értékesített: a 3. percben máris 1-0-ra vezettünk!

Soha jobb kezdést!

A válasz hamar jöhetett volna, de Cseke szerencsére nem célzott pontosan. A folytatásban többet volt a labda a vendégeknél, akik igyekeztek a kapunk közelébe kerülni. Bár a védelmünk állta a sarat, ha néha akadt egy kis megingás, ott volt Prokop – szenzációsan védett ezen a meccsen! Neki köszönhető, hogy Lukács Dániel lövése után nem a kapunkban kötött ki a labda, mi viszont hasonló helyzetben nem hibáztunk: Daróczi a 27. percben úgy fellőtte a bal felsőbe, hogy Danilovics csak nézhette!

Még harminc perc sem telt el tehát, és már 2-0-ra vezettünk egy kiváló ellenféllel szemben! Nagyon jó volt látni, mekkora energiákat mozgósítanak játékosaink, akik mindenhova próbáltak odaérni, szervezetten és okosan játszottak, aminek megvolt az eredménye.

A szünetben kettőt is cserélt Kuznyecov Szergej vezetőedző, akivel még hibátlan volt a Diósgyőr (mindhárom meccsét megnyerte). Mindez nem sokat változtatott a játék képén. A vendégek jöttek előre becsülettel, s a 49. percben bizony megint közel álltak a gólhoz, de Prokop eszén ezen a meccsen nem lehetett túljárni. Nagyon jól futballoztunk, nem igazán engedtük a DVTK-t a kapunk közelébe, s ahogy teltek-múltak a percek, úgy lehetett egyre inkább érezni, hogy ezt a mérkőzést meg fogjuk nyerni! A félidő közepén Szabó Máté ráadásul tovább növelhette volna az előnyünket, de Danilovics sem rossz kapus. A hajrában aztán még akadt felcsillant a remény a vendégek előtt, mert ha a 83. percben Eppel fejese után a kapunkban köt ki a labda, akkor forró tíz perc jött volna – de ugye fentebb írtuk, hogy Prokop ezen a napon átjátszhatatlan volt, mint nem is olyan régen Donnarumma a Puskásban.

A mérkőzés utolsó pillanataiban már vastapsot kapott a csapat a lelátóról – megérdemelték a srácok! Hatalmas bravúrt értek el azzal, hogy legyőzték a DVTK-t, nagy skalp ez!

 

 

MERKANTIL BANK LIGA, 9. FORDULÓ: 

Szentlőrinc – DVTK 2-0 (2-0)

Szentlőrinc: Prokop – Farkas, Keresztes, Nagy Zs., Kiss-Szemán (Erdélyi, 28.) – Németh E. – László D. (Rétyi, 62.), Papp G., Daróczi (Török, 74.), Szabó M. (Vidnyánszky M., 74.) – Grumics (Mervó, 62.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

DVTK: Danilovics – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bertus (Bokros, 81.) – Koman, Holdampf, Bényei (Jurek, 72.) – Cseke (Szőke, a szünetben), Lukács D. (Eppel, 62.), Könyves (Papp M., a szünetben). Vezetőedző: ifj. Kuznyecov Szergej

Gólszerzők: Szabó M. (3. – 11-esből), Daróczi (27.)

 

Percről percre:

3. perc: Ez hamar jött: Szabó Mátét buktatták a 16-oson belül, a játékvezető azonnal büntetőt ítélt. A tizenegyest a sértett végezte el, aki higgadtan kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

5. perc: Bertus ívelte be balról a labdát, Csekéről megfeledkeztek a védők, így nagy helyzetben fejelhetett – szerencsére nem találta el a kaput.

8. perc: Villámgyors akciót vezettünk, Farkas passza után László Dávid lódult meg a jobb oldalon, beadása Daróczit találta meg, akinek a lövését sajnos blokkolták.

13. perc: Egy jobb oldali DVTK-szabadrúgás után középen megcsúsztatták a labdát, ami így a kapu jobb oldalába tartott, de Prokop a levegőben úszva szögletre ütötte.

23. perc: Lukács Dániel került ziccerbe, oda lőhette volna a labdát, ahova akarja, de kapusunk óriási bravúrral beleért, így gól helyett szöglet következett.

27. perc: László Dávid tört előre, majd remek ütemben passzolt a jól bemozduló Daróczinak, aki magabiztosan lőtte ki a bal felsőt. Nagyon szép akció volt (2-0)!

39. perc: Koman 21 méterről végezhetett el szabadrúgást, de csúnyán a kapu jobb oldala mellé durrantott.

43. perc: Könyves küzdött a védőinkkel, végül emeléssel próbálkozott – gyenge kísérlet volt.

45. perc: Szabó Máté emelt 16 méterről a kapu bal oldala mellé.

49. perc: Lukács Dániel cselezte magát ziccerig, de ezt a csatát is Prokop nyerte, aki szögletre ütötte a labdát.

52. perc: Németh Erik eresztett meg egy erős löketet 20 méterről, sajnos a labda pont középre ment, így Danilovics kiütötte.

60. perc: Csirmaz jobb oldali beadása után Szőke került helyzetbe, de nagyon rosszul fejelte meg a labdát.

65. perc: Mervó annyi biciklicsellel indult meg, amennyi egy fél szezonra elég, majd 17 méterről tüzelt, ám a kapu közepébe tartó labda nem okozott gondot Danilovicsnak.

67. perc: Szabó Máté verte meg egy az egyben az emberét, 14 méterről célba is vette a kaput, Danilovics azonban szögletre ütötte a labdát.

83. perc: Papp Marcell a jobb oldalról hajszálpontosan Eppel fejére ívelte a labdát, aki 7 méterről jól meg is fejelte – a játékszer a bal felsőben kötött volna ki, ha Prokop nem véd ismét hatalmas bravúrral.

 

A 9. forduló eredményei: PMFC–Szombathelyi Haladás 1-0, Dorog–HR-Rent Kozármisleny 1-3, Gyirmót FC Győr–Nyíregyháza 2-3, Békéscsaba–Mosonmagyaróvár 0-1, MTK–Csákvár 1-4, Kazincbarcika–ETO FC Győr 0-0, Ajka–Siófok 3-1, Tiszakécske–Soroksár 1-0, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Budafok 2-1.