Bronzéremmel zártak női kéziseink

Megszerezte a harmadik helyet női kézilabdacsapatunk a Baranya megyei női Felsőház zárófordulójában. Vezetőedzőnket, Tóth Dávidot és játékosunkat, Baumgartner  Katát kérdeztük a magunk mögött hagyott szezonról.

 

 

 

Újabb éremmel megkoronázott éven vannak túl női kéziseink. Tóth Dávid nagyon büszke az együttesre, hiszen a rengeteg nehézség ellenére sikerült felérni a dobogóra.

 

-Rettentő hosszú és elég változatos szezonon vagyunk túl. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy ilyen jó helyen tudtunk végezni a megyei bajnokságban – fogalmazott vezetőedzőnk, Tóth Dávid. - Az utolsó mérkőzés sorsdöntő volt számunkra, hiszen csak a győzelemmel tudtuk bebiztosítani a harmadik helyet. Remekül játszottunk, főleg az első félidőben. Talán az egyik legjobb mérkőzést tudjuk magunk mögött, amire nagyon sokat készültünk és külön öröm, hogy mindezt nézők előtt játszhattuk le. Úgy gondolom, hogy nem okoztunk csalódást és be tudtuk bizonyítani, hogy mennyire egységes tud lenni a szentlőrinci kézilabdacsapat a siker érdekében. Az egész évet tekintve nagyon jó kondícióban voltak a játékosok, viszont a sok betegség, az elhalasztott meccsek nem tettek jót, igy a bajnokság végére nehéz volt azt hozni, mint mondjuk októberben, de mindenki hozzátette azt, amire képes volt. Jövőre nincs más cél, mint az első hely. Augusztusban újraindul a munka.

 

Csapatunk legtöbb gólt szerző játékosát, Baumgartner Katát is megkérdeztük, hogy milyennek látta az idei évadot.

 

-A 2020-2021-es szezon talán az eddigi legnehezebb volt számunkra. Több meghatározó játékosunk sérüléssel bajlódott, de szerencsére a bajnokság végére újra bekapcsolódtak a játékba – nyilatkozta házi gólkirályunk, Baumgartner Kata. - A játékunkat az sem könnyítette meg, hogy az összecsapások között sokszor több hét kihagyás volt a vírus miatt. Mielőtt kezdődött az évad, a célunk az első hely volt, ami sajnos nem jött össze, de igyekszünk tanulni a hibáinkból, hogy jövőre ezeken javíthassunk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy a sok nehézség ellenére ezt végigcsináltuk és dobogón tudtunk végezni.

 

 

Szentlőrinc SE – Tam-Bau Tamási KC 24-19 (12-6)

 

Baranya megyei női Felsőház 8. forduló. Vezette: Csányi Tibor. Szentlőrinc SE: Szabó Annamária, Kocsisné Kiss, Baumgartner, Illés, Járányiné Varga, Kiss Noémi, Kiss Zsófia, Lauer-Bozó, Peták, Schleisz-Illés, Szabó Csilla Krisztina, Veszprémi, Gyenis. Vezetőedző: Tóth Dávid. Tam-Bau Tamási KC: Piros, Kövesdi, Buchholz, Seemann, Takács, Pándi, Tillmann, Nagy, Szabó, Izsák, Pintér, Nagy, Homor, Fellinger, Lukács. Vezetőedző: Ferenczi Roland.

 

Gólszerzők: Baumgartner (6), Szabó Csilla Krisztina (4), Gyenis (4), Lauer-Bozó (3), Schleisz-Illés (2), Járányiné Varga (2), Illés, Peták, Veszprémi.

 

Hétméteresek: Szabó Csilla Krisztina (2/2), Veszprémi (2/1).

 

 

Gratulálunk kézilabdázóinknak a bronzéremhez!

 

Hajrá Lőrinc!