Búcsúztattuk a BVSC-t a kupában, jöhet a negyedik forduló!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Óriási csatában, hosszabbítást követően 1-0-ra legyőztük a Merkantil Bank Liga NB II-es BVSC-Zuglót a MOL Magyar Kupa harmadik körében, ezzel továbbjutottunk! Megérdemelték a srácok, mert hatalmasat melóztak!

 

Nagyon jó erőfelmérő előtt állt csapatunk a Magyar Kupában, hiszen magasabb osztályból érkezett ellenfelet fogadtunk: az NB II-es BVSC-Zugló érkezett hozzánk. Biztosak voltunk benne, hogy kemény meccs vár ránk, de ahogy az eddigi két körben, úgy most is a továbbjutást céloztuk meg.

Az első félidőben itt is, ott is akadt néhány helyzet, Novák Zsombor kapufát fejelt, a vendégek csatára, Horváth Roland pedig ziccert hibázott. A szünet után is kiegyenlített csatát láthattak a szurkolók, ebben a játékrészben a BVSC találta el a kapufát, de gól ekkor sem született, így a 0-0-s rendes játékidőt követően jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban aztán nem sokat kellett várni az első gólra! Rétyi Róbert választott jó megoldást a 95. percben azzal, hogy nem fordult kapura a védője szorításában, hanem inkább visszagurította a labdát az érkező Hleba Tamásnak, aki 16-ról kapura lőtt, a labda pedig Csentericsen megpattanva a hálóban kötött ki (1-0)! Nem volt más hátra, csak meg kellett tartanunk az előnyünket!

A hátralévő bő huszonöt perc elég izgalmasan alakult, óriási harc zajlott a középpályán, és a keménykedés sem maradt el. A vendégek mindent megtettek az egyenlítésért, jöttek előre becsülettel, de jól álltuk a sarat, nem tudtak ziccerbe kerülni. Mi gyors ellentámadásokkal próbálkoztunk, ám nem tudtuk növelni az előnyünket, így az utolsó pillanatig izgulni kellett – végül 1-0-ra megnyertük a meccset, ami után hatalmas volt az öröm mind a pályán, mind a lelátón!

Bravó, fiúk! Jöhet a negyedik forduló!

MOL MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ:

Szentlőrinc – BVSC-Zugló 1-0 (0-0, 0-0, 1-0) – hosszabbítás után

Szentlőrinc: Szmola – Miklós P., Keresztes, Tamás L., Németh M. – Hleba, Medgyesi – Grabant (Sághy, 75.), Kiss K. (Múcska, 64.), Rétyi (Major, 120.) – Novák Zs. (Szabó Z., a szünetben, Ulrich, 118.). Vezetőedző: Pichler Gábor

BVSC-Zugló: Csenterics – Tóth K. (Májer, 57.), Hesz (Nagy J., 68.), Benkő-Bíró, Király – Csősz (Szilágyi, 79.), Hidi – Mészáros (Gergely P., 106.), Mitrovics, Mucsányi (Kelemen, 57.) – Horváth R. (Balogh M., 79.). Vezetőedző: Kincses Ádám

Gólszerzők: Hleba (95. perc)

Piros lap: Sághy (119. perc)