Büntető, kiállítás – nem volt esélyünk a pontszerzésre Diósgyőrben

Fotó: dvtk.eu

Az első félidőben álltuk a sarat a bajnoki címre hajtó DVTK otthonában, a szünet után azonban fölénk kerekedtek a házigazdák, akik büntetőt kaptak és emberelőnybe is kerültek – végül 5-1-es vereséget szenvedtünk.

 

Tisztában voltunk vele, hogy nem mi vagyunk ennek a bajnokinak az esélyesei, főleg úgy nem, hogy a DVTK kikapott az előző fordulóban az MTK-tól, így lecsúszott a tabella éléről. Márpedig biztosak voltunk benne, hogy vissza akar oda kapaszkodni – amihez természetesen le kell győznie minket.

Persze esélyek, papírforma ide vagy oda, azért utaztunk el, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk, s ha ez sikerül, és mellénk szegődik a szerencse, akkor ponttal, pontokkal térjünk haza. Az első félidő alapján nem is vallottunk szégyent, masszívan, jól védekeztünk, ám a hazaiak Cseke átlövésének köszönhetően így is vezetést szereztek a 29. percben. A hátralévő bő negyedórában nem változott az eredmény, így 1-0 diósgyőri vezetés mellett mehettünk a szünetre.

Nem volt tehát még veszve semmi, ám alighogy elkezdődött a második félidő, máris rosszabbodott a helyzetünk. Hanyecz játékvezető ugyanis büntetőt adott a DVTK-nak, amit Lukács értékesített, így már kétgólos hátrányban voltunk. Ha ez nem lett volna elég, bő tíz perccel később Erdélyi Botond megkapta a második sárga lapját, emiatt emberhátrányba kerültünk, amit már nem tudtunk kompenzálni az amúgy is erősebb ellenfél otthonában: a hátralévő harminc percben a házigazdák még háromszor betaláltak, így már 5-0-ra vezettek. A slusszpoén azonban a miénk volt, mert Havas buktatásáért nekünk is adtak egy tizenegyest, amit László Dávid lőtt be az utolsó percben, vagyis legalább a szépítést össze tudtuk hozni (5-1).

 

 

MERKANTIL BANK LIGA, 28. FORDULÓ:

DVTK – Szentlőrinc 5-1 (1-0)

DVTK: Senkó – Farkas D., Szatmári, Bárdos, Bokros – Holdampf, Koman (Lőrinczy, 69.), Cseke (Vincze, 81.), Medgyes (Obounet, 69.) – Lukács D., Jurek (Bertus, 81.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Szentlőrinc: Bese – Farkas M., Nagy Zs., Keresztes (Tamás L., 74.), Erdélyi – Török (Papp, a szünetben), Havas – Radosevics (Rétyi, a szünetben), Daróczi (Kiss-Szemán, 62.), László D. – Taipi (Grumics, 58.). Vezetőedző: Domján Attila

Gólszerzők: Cseke (29. perc), Lukács D. (47. perc – 11-esből), Bárdos (68. perc), Szatmári (77. perc), Lőrinczy (86. perc), ill. László D. (92. perc – 11-esből).

Kiállítva: Erdélyi (59. perc).

 

További eredmények: HR-Rent Kozármisleny–Dorog 0-1, Szombathelyi Haladás–PMFC 1-1, Csákvár–MTK 0-0, Nyíregyháza–Gyirmót FC Győr 2-3, Siófok–Ajka 0-2, Soroksár–Tiszakécske 1-0, Mosonmagyaróvár–Békéscsaba 0-0, Budafok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-2, ETO FC Győr–Kazincbarcika 1-1.