Csak magunkkal kell foglalkozni – és persze nyerni kell holnap!

Fotó: Kurdi József

Egymás után négy hazai bajnokit játszik felnőtt csapatunk, amelyből sajnos az elsőn nem szereztünk pontot – a Budafok megtréfált minket (1-2). Szerda délután (16.00) a Budaörsöt fogadjuk, nincs mese, győznünk kell!

 

A legutóbbi két hazai bajnokink nem úgy sült el, ahogy szerettük volna. Előbb a Tiszakécskétől, majd most vasárnap a Budafoktól is kikaptunk – nagy kár ezekért az elhullajtott pontokért!

– A mutatott játékunk alapján nem érdemeltünk vereséget a Budafok elleni meccsen – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Sajnos olyan egyéni védekezési hibákat követtünk el, amelyek nem férnek bele ezen a szinten, rögtön megbünteti őket az ellenfél.

Hétfő délelőtt még melegében elemezte a hibákat a szakmai stáb és a játékosok. Hamar ki kell javítani ezeket, mert újabb fontos mérkőzés előtt állunk: szerda délután (16.00) a Budaörs csapatát fogadjuk a 31. fordulóban. Leendő ellenfelünk (a Budafokhoz hasonlóan) az életéért harcol, hiszen kieső pozícióban van, az utolsó előtti helyen áll, vagyis minden egyes pontért foggal-körömmel harcol. A legutóbbi két bajnokiját elveszítette, kikapott otthon a Haladástól (1-0) és idegenben a Tiszakécskétől (4-3), előtte viszont 3-0-ra nyert hazai pályán a Dorog ellen.

– Kombinatív, rövid passzos játék jellemző a Budaörsre, amelynek jó futballisták alkotják a keretét. De nekünk nem rájuk kell figyelnünk, csak magunkkal kell foglalkoznunk! Még szervezettebben, akaratosabban, bátrabban, türelmesebben kell futballoznunk hazai pályán, és ha a játékosok betartják a taktikai utasításokat, akkor jó esélyünk lesz a győzelemre – mondta Marián Sluka.

Sajnos a keretünk korántsem teljes, többen is sérüléssel bajlódnak. Ezzel együtt ezt a meccset meg kell nyernünk, reméljük, szurkolóink is segítenek abban, hogy megszerezzük a három pontot!

A 31. forduló programja (április 6., szerda): Szentlőrinc–Budaörs (16.00), ETO FC–Szolnok, III. Ker. TVE–Vasas, Dorog–DVTK, Budafok–PMFC, Békéscsaba–Siófok, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Csákvár, Tiszakécske–Ajka, Szombathelyi Haladás–Soroksár, Nyíregyháza–Kecskemét.