Csak magunkra akarunk figyelni a szezon utolsó bajnokiján!

Az utolsó fordulóhoz érkezett a 2022/2023-as bajnoki szezon, csapatunk holnap a Kazincbarcika vendége lesz. A záró mérkőzés egyik együttes számára sem tét nélküli, de kétségtelen, hogy nekünk van nagyobb szükségünk a pontokra.

 

Forró vasárnap lesz ez mindazon csapatok számára, amelyek nem biztosították még be a bentmaradást az eddigi fordulók során. Sajnos közéjük tartozunk mi is: egyetlen körrel a vége előtt még minden megtörténhet velünk.

Persze a szakmai stáb és a fiúk azért dolgoznak, hogy a lehető legjobb forgatókönyv valósuljon meg: ha holnap győzünk Kazincbarcikán, és a többi eredmény is kedvezően alakul, osztályozó nélkül is bentmaradhatunk. Ha ez mégsem jön össze, annyit mindenképpen el kell érnünk, hogy annak a három helynek a valamelyikén végezzünk, ami ráadást ígér egy NB III-as bajnokkal való párharc képében.

A holnapi bajnoki biztosan nem lesz könnyű, a Kazincbarcika ugyanis nagyon sok csapatnak borsot tört az orra alá. A legutóbbi három fordulóban azonban egyaránt vereséget szenvedett Csábi József együttese, igaz, egyik fiaskóért sem kell szégyenkezniük: 1-0-ra kaptak ki Szegeden, otthon a Gyirmóttól, majd idegenben az MTK-tól.

– Nagyon éles csata előtt állunk, mindkét csapatnak szüksége van a pontokra – fogalmazott megbízott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Leendő ellenfelünk egy masszív, stabil védekezéssel előrukkoló együttes, amelyet biztosan nehéz lesz feltörnünk. Előrefelé pedig olyan erős, fizikális játékosai vannak, akik meccseket tudnak eldönteni. De felkészültünk arra, ami ránk vár, kellőképpen kielemeztük a Kazincbarcika játékát. A héten nagy hangsúlyt fektettünk a fizikális és a mentális felkészülésre is, mert nagyon fontos, hogy ezen a meccsen minden játékosunk ideális állapotban legyen. Nagyon oda kell majd tennünk magunkat, ugyanakkor a küzdés, az akarat mellett azt a futballtudást is meg kell majd mutatnunk, ami korábban jellemzett bennünket! Szeretnénk teljesen kizárni a külvilágot, nem akarunk azzal foglalkozni, hogy mi történik a többi pályán, csak magunkra akarunk koncentrálni. Olyan teljesítményt akarunk nyújtani, amellyel elérjük a célunkat!

 

A 38. forduló programja: Kazincbarcika–Szentlőrinc (május 21., vasárnap, 19.45), Gyirmót FC Győr–MTK, PMFC–Dorog, Siófok–HR-Rent Kozármisleny, Szombathelyi Haladás–DVTK, Soroksár–Mosonmagyaróvár, ETO FC Győr–Csákvár, Tiszakécske–Budafok, Ajka–Békéscsaba, Nyíregyháza–Szeged-Csanád Grosics Akadémia.