Csákváron kell folytatnunk a jó szereplést!

A vasárnapi, bravúros győzelem után szerdán már újabb forduló következik az Merkantil Bank Liga NB II-ben, amely során csapatunk a Aqvital FC Csákvár vendége lesz. Nehéz találkozó elé néznek Jeremiás Gergő játékosai.

 

Még nagyon szívesen ünnepelnénk egy darabig a Diósgyőr ellen aratott bravúros győzelmünket, csak sajnos erre nincs idő. A bajnokság ugyanis már szerdán folytatódik, ám néhány gondolat erejéig azért még visszakanyarodunk a vasárnap történtekhez.

– Amit az utóbbi időszakban gyakoroltunk, elterveztünk, abból nagyon sok mindent visszakaptunk ezen a mérkőzésen – tekintett vissza a DVTK elleni meccsre vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – Természetesen voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor a vendégek domináltak, de ezeket a szituációkat is jól kezeltük. A csapat minden dicséretet megérdemel, mert tudatosan futballoztunk!

A DVTK felett aratott győzelmünk akár a hétvége meglepetése is lehetett volna – ha a Csákvár nem nyer 4-1-re az MTK otthonában. De nyert, s mi most éppen ezzel a Csákvárral találkozunk holnap délután. Nagyon bízunk benne, hogy egymás ellen mi bizonyulunk majd jobbnak, a Kozármisleny és a Diósgyőr felett aratott győzelmek után jó lenne zsinórban harmadszor is három pontot szerezni!

– Nem számítunk könnyebb mérkőzésre, mint amilyen a DVTK elleni volt! A Csákvár egy kulturáltan futballozó, harcos csapat, de a mutatott játéka, teljesítménye nem mindig párosult jó eredménnyel. Mi ezen a meccsen bizonyíthatjuk, hogy a diósgyőriekkel szemben aratott győzelmünk után is a földön maradtunk – fogalmazott Jeremiás Gergő.

Ha a két csapat eddigi egymás elleni eredményeit vesszük górcső alá, akkor nincs mitől tartanunk idegenben. Négy mérkőzést vívtunk az NB II-ben, hazai pályán mindkét meccsünket elveszítettük, vendégként azonban egyszer nyertünk, egyszer pedig ikszeltünk.

Egymás elleni eredmények:

2020/2021-es szezon: Szentlőrinc–Csákvár 1-4, Csákvár–Szentlőrinc 1-2

2021/2022-es szezon: Szentlőrinc–Csákvár 1-3, Csákvár–Szentlőrinc 2-2

 

A 10. forduló programja: Csákvár–Szentlőrinc (október 5., szerda, 15.00), Soroksár–Ajka, Nyíregyháza–MTK, Mosonmagyaróvár–Budafok, ETO FC Győr–Gyirmót FC Győr, Tiszakécske–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Siófok–PMFC, Szombathelyi Haladás–Kazincbarcika, DVTK–Dorog, HR-Rent Kozármisleny–Békéscsaba.