Csapatunk már ma elutazott, bízunk benne, hogy jó eredménnyel tér haza!

Fotó: www.putnok.hu

A múlt hétvégén Mohácson bebiztosítottuk a bajnoki címet, aminek természetesen nagyon örültünk, de az élet megy tovább: vasárnap megkezdjük a Putnok ellen az osztályozós párharcot. Mindenki tele van motivációval, erővel, szerintünk senki sem állíthatja meg a Szentlőrincet!

 

Múlt vasárnap az utolsó akadályt is sikerrel vettük a bajnoki címért folyó versenyfutásban, idegenben 1-0-ra legyőztük a Mohácsot, és ezzel első helyen végeztünk az NB III. Dél-nyugati csoportjában. Az egyik célunkat tehát kipipálhattuk. De van még egy, ami még ennél is fontosabb: fel akarunk kerülni az NB II-be, amihez még egy osztályozós párharcot is meg kell nyernünk.

A sorsolást megtartották, ezen kiderült, hogy mi az Észak-keleti csoport bajnokával, a Putnokkal találkozunk, míg a Békéscsaba a Tatabányával csap össze. Az biztos, hogy egyik párharc sem előre lefutott, ilyen helyzetben nem az számít, hogy ki az esélyesebb, hanem hogy ki mennyit tesz a pályán azért, hogy célba érjen! A Putnok ellen nekünk is a maximumot kell majd nyújtanunk mindkét meccsen: először holnap (16.00) idegenben, majd június 9-én (16.00) hazai pályán.

Csapatunk ma már útra is kelt, hiszen a borsodi település nincs a szomszédban: több mint négyszáz kilométert kell utaznunk! Ma Mezőkövesden szállunk meg, holnap folytatjuk utunkat a 16.00 órakor kezdődő mérkőzés helyszínéig.

– A bajnoki cím megvan, ez egy nagyon fontos lépcsőfok volt számunkra, de a fő célunk az, hogy visszajussunk a másodosztályba – mondta vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Egyszerű a képlet: a két mérkőzés során jobbnak kell lennünk ellenfelünknél, és meg kell mutatnunk, hogy helyünk van az NB II-ben! Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, elvégre a Putnok is egy bajnokcsapat, amelyben magasabb osztályt is megjárt, jó egyéni képességekkel megáldott játékosok is szerepelnek. Veszélyes ellenfélnek tartom őket, érdekes meccsek előtt állunk, mert mindkét csapat szereti a támadófocit. Egységesek vagyunk, pozitív, remek közösséget alkotunk, jól funkcionálunk csapatként, motiváltak a fiúk, úgyhogy nagyon bízom benne, hogy jó eredményt érünk el már idegenben is!

Mindannyian nagyon bízunk benne! Hajrá, Szentlőrinc!

 

Az NB II-es Osztályozó 1. mérkőzéseinek programja: Putnok-Szentlőrinc (június 2., vasárnap, 16:00), Tatabánya-Békéscsaba.