Csütörtökön ismét pályán vagyunk, az ETO lesz a vendégünk!

Hétközi fordulóval folytatódik a bajnokság, szerdán és csütörtökön is rendeznek mérkőzéseket, NB II-es csapatunk pedig ezúttal az ETO FC Győr együttesét fogadja.

 

A legutóbbi hazai bajnokinkon valami megváltozott. Mintha megfordult volna a széljárás. A hosszú otthoni sikertelenség után ugyanis végre magabiztos győzelmet arattunk a Csákvár ellen, csapatunk játékosain látszott a hit és az elszántság, ami ráadásul jó játékkal is párosult. Nem mellesleg a mutatott produkció szurkolóinkat is feltüzelte, sok segítség érkezett a lelátóról – erre szükségünk lesz a folytatásban is!

Az otthoni győzelem után nagyon bíztunk benne, hogy idegenben sem maradunk pont nélkül. Volt is esélyünk a döntetlenre a Nyíregyháza elleni bajnokin, ám miután az utolsó percekben büntetőt hibáztunk, 2-1-es vereséget szenvedtünk.

– Nyilván csalódottak voltunk a vereség miatt, hiszen annál nagyobb sansz nem kell, mint hogy az utolsó percekben büntetőhöz jutunk, csak ezt ilyen helyzetben ki is kell használni – fogalmazott csapatunk vezetőedzője, Domján Attila. – Az egyenlítő gólunk után az első félidő második felében inkább nekünk voltak lehetőségeink, a szünet után azonban harcmodort váltott a Nyíregyháza, sokkal agresszívebben futballozott, ami nekünk láthatóan nem igazán ízlett.

Csütörtöki ellenfelünk az ETO FC Győr lesz, amely stabilan ott van a középmezőnyben, jelenleg 39 ponttal a 9. helyet foglalja el. A legutóbbi három fordulóban nem sok babér termett a zöld-fehéreknek, hiszen a Kazincbarcika elleni hazai döntetlent követően fájó vereséget szenvedtek a Gyirmóttól (0-4), majd kikaptak az MTK-tól is (1-2). Előtte azonban nyertek például Pécsett, Tiszakécskén és Siófokon is, szóval biztosan nehéz dolgunk lesz ellenük.

– Sok fiatal, képzett, jó játékos alkotja a győriek keretét, és akad néhány nagyon rutinos futballista is, mint például Priskin Tamás, Fodor Ferenc, vagy éppen Kiss Máté. Két hasonló erősségű csapat találkozik majd egymással csütörtökön, nekünk agresszivitásban kell felülmúlnunk ellenfelünket, meg kell nyernünk a párharcokat, s ha ezekben felül tudunk kerekedni, jó esélyünk lesz egy számunkra kedvező eredményre.

A két csapat egymás elleni mérlegét nézve nyugodtan kijelenthetjük, hogy mi vagyunk az ETO egyik mumusa. Némi meglepetésre ugyanis a nagynevű győri együttes még egyszer sem tudott legyűrni minket: az öt lejátszott mérkőzésből kettőt mi nyertünk meg, három pedig döntetlenre végződött, a gólkülönbség 4-2 a javunkra.

2020/2021: Szentlőrinc–ETO FC Győr 0-0, ETO FC Győr–Szentlőrinc 0-1

2021/2022: Szentlőrinc–ETO FC Győr 1-0, ETO FC Győr–Szentlőrinc 1-1

2022/2023: ETO FC Győr–Szentlőrinc 1-1

 

A 31. forduló eredményei: , Kazincbarcika–Soroksár 1-3, Gyirmót FC Győr–Siófok 1-2, Dorog–Nyíregyháza 1-1, Békéscsaba–Csákvár 1.2, Mosonmagyaróvár–HR-Rent Kozármisleny 0-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Ajka 0-0, PMFC–Tiszakécske 0-1.

A 31. forduló további mérkőzései: Szentlőrinc–ETO FC Győr (április 13., csütörtök, 16.00), Budafok-DVTK, MTK Budapest-Szombathelyi Haladás.