„Csupa szép emlék köt a Szentlőrinchez”

Rutinos belső védőt szerződtetett NB II-es felnőtt csapatunk, akit nem kell bemutatni senkinek Szentlőrincen: Tamás László évekig játszott nálunk, csupa szép emléket őriz ebből az időszakból, s most nagy örömmel tért vissza hozzánk.

 

Férfiasabb az arc, mint tíz évvel ezelőtt, de a mosoly a régi. Tamás László régi ismerősként tért vissza Szentlőrincre, ahol annak idején elkezdte felnőtt pályafutását. A PMFC-ben nevelkedett, onnan került hozzánk, majd következett egy ausztriai kitérő, aztán a Vasas, a Siófok, a Balmazújváros, a Haladás és a Szolnok játékosa volt. A 33 éves belső védő a Balmazújváros és a Haladás színeiben 50-szer szerepelt az élvonalban, előbbi csapattal, továbbá a Vasassal feljutott a második vonalból az NB I-be, a Szentlőrincben pedig 2007 és 2012 között 148 alkalommal lépett pályára.

– Szerintem tíz perc alatt megegyeztünk… Csupa szép emlék köt a Szentlőrinchez, az öt év alatt négyszer végeztünk a dobogón, nyertünk két bajnokságot, egyszer ezüst-, egyszer pedig bronzérmesek lettünk – emlékezett vissza Tamás László. – Tavaly is szóba került, hogy visszajövök, de addigra már megígértem a Szolnoknak, hogy hosszabbítok. Idén azonban eldöntöttük a családdal, hogy közelebb költözünk a szüleimhez, akik Tolna megyében laknak. Szerettünk volna hazajönni a két gyerekünkkel, a hatéves Lottival és a kétesztendős Mironnal, úgyhogy nagyon örültem, hogy a Szentlőrinc továbbra is számított rám. Motivált vagyok, szeretnék egyénileg jó szezont futni, és bízom benne, hogy a csapat mielőbb kiharcolja a bentmaradást, hogy aztán a továbbiakban felszabadultan, nyugodtan futballozhassunk!

Felnőtt csapatunk az előző szezonban úgy vívta ki a bentmaradást az NB II-ben, hogy a keret túlnyomó többségét fiatal játékosok alkották. Nem kérdés, nagy szükségünk van az olyan rutinos, magasabb osztályt is megjárt futballistára, mint Tamás László.

– Ő most hazatért hozzánk! – fogalmazott sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Nyugodtan mondhatom, olyan játékos, aki az edzők álma: akárhol futballozott, mindig stabil, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, ráadásul egy nagyon jó személyiség, igazi csapatember. Tőlünk indult a felnőtt karrierje, amely aztán a későbbiekben nagyon szép ívet írt le. Megfordult az NB I-ben is, megvan a kellő rutinja, tapasztalata ahhoz, hogy az egyik vezéregyéniségünk legyen. Biztos vagyok benne, hogy fiatal csapatunknak mind a pályán, mind azon kívül nagy segítségére lesz!

Sok sikert újra szentlőrinci színekben, Laci!