Derekasan helytálltunk, de az MTK így is győzött

Fotó: Árvai Károly

Kétgólos vereséget szenvedett NB II-es felnőtt csapatunk az első tavaszi fordulóban: bár nem vallottunk szégyent az MTK otthonában, gólokat csak a házigazdák tudtak lőni.

 

Nagyon kíváncsian vártuk, hogy mire leszünk képesek az első tavaszi fordulóban, hiszen a téli szünetben azért történtek változások a keretben, többen távoztak, a helyükre pedig új játékosok érkeztek. Az ellenfelünk az az MTK volt, amely egyértelműen az élvonalba vágyik, nagyon erős együttes, ugyanakkor az ősszel hazai pályán sikerült tőle pontot csennünk (3-3).

Egy ponttal természetesen most elégedettek lettünk volna, bravúrnak számított volna az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Csapatunk kezdőjébe három újonc is bekerült, Pintér, Radosevic és Taipi is rögtön megkapta a bizalmat. Az első félidőben az MTK igyekezett megszerezni a vezetést, de nagyon jól álltuk a sarat, helyzeteink is megvoltak, amikor pedig szükség volt rá, kapusunk, Bese Balázs hárított – például Nagy Zsombor és Horváth Artúr lövésénél. A szünet után sajnos hamar előnybe kerültek a házigazdák, a csereként beálló Zuigeber talált be (1-0). Ezt követően mindent megtettünk az egyenlítés érdekében, ismét voltak lehetőségeink a gólszerzésre, ám ellenfelünk kapusa, Rácz résen volt. A mérkőzés aztán a 89. percben dőlt el, amikor Bognár István megcsillantotta kiváló lövőtechnikáját, kilőtte a jobb alsót, beállítva a 2-0-s végeredményt.

Csapatunk a következő fordulóban, február 5-én a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendége lesz.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 21. FORDULÓ:

MTK Budapest – Szentlőrinc 2-0 (0-0)

MTK Budapest: Rácz G. – Varju, Szépe, Bobál G., Nagy Zs. (Poór, 72.) – Kata, Horváth A. (Kocsis G., 80.) – Stieber Z. (Zuigeber, a szünetben), Bognár I., Kovács M. (Molnár Á., 91.) – Németh K. Vezetőedző: Horváth Dávid

Szentlőrinc: Bese – Farkas M., Havas, Tamás L., László D. – Papp G. B. – Pintér Á., Radosevic (Mahler, 87.), Daróczi, Rétyi (Csörgő, 74.) – Taipi (Novák Zs., 65.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gólszerzők: Zuigeber (55.), Bognár I. (89.)

 

A 21. forduló eredményei: PMFC–Budafok 0-1, Tiszakécske–HR-Rent Kozármisleny 2-2, Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza 0-1, Siófok–Csákvár 2-0, Soroksár–DVTK 0-5, Kazincbarcika–Békéscsaba 1-3, Gyirmót FC Győr–Dorog 1-1, Ajka–Mosonmagyaróvár 1-1.