Döntetlen a rajton: pontot szereztünk Szolnokon!

Az előző szezonban is Szolnokon kezdtük a bajnokságot, most is. Nagy különbség: tavaly pont nélkül maradtunk, most viszont egy pontot elhoztunk a Tisza partjáról!

 

Jelentős változásokon ment keresztül felnőtt csapatunk a nyári szünetben, sokan távoztak, ennek megfelelően sokan is érkeztek. Az biztos, hogy kell majd némi idő arra, hogy teljesen összeszokjon az együttes és gördülékeny legyen a játékunk, ugyanakkor a szezonrajt nem vár ránk: most, az első fordulóban is eredményesnek kellett lennünk.

Azok is voltunk! Az előző szezonban, a mezőny újoncaként nem sok hiányzott ahhoz, hogy Szolnokon pontot szerezzünk (1-0-ra kaptunk ki), most pedig, egyéves NB II-es tapasztalattal a hátunk mögött már nem jöttünk haza üres kézzel a Tisza partjáról. Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben jobbára a mi akaratunk érvényesült, de nagy helyzetet sem mi, sem a hazaiak nem tudtak kialakítani. A szünet után valamivel nagyobb lett az iram, a Szolnok is igyekezett többet tenni a győzelemért, ennek ellenére egészen a hajráig nem sok említésre méltó esemény történt.

Az utolsó tíz percre aztán felpörgött a meccs! A 80. percben Szinanovics beadása megpattant az egyik védőn, így lett tökéletes Grumicsnak, aki 7 méterről a jobb felsőbe fejelte a labdát (0-1). Nagy kár, hogy csak másodpercekig örülhettünk. A 82. percben ugyanis Tömösvári lőtte be a szabadrúgást, Sipos pedig 8 méterről a kapuba továbbította a labdát (1-1). A folytatásban a hazaiak még megpróbálták begyötörni a győztes találatot, de nem sikerült nekik, így maradt a döntetlen, ami azt jelenti, hogy az első fordulóban máris megvan az első pontunk, ráadásul idegenben.

Szép volt, fiúk!

Csábi József: – Nagyon hasonló mérkőzést játszottunk, mint a tavalyi rajton, ám a Szentlőrinc megmutatta, hogy fejlődött a második NB II-es szezonjára. Nem kezdtünk jól, viszont a második félidőre tudtunk váltani, és a meccs összképét tekintve nem kérdés, melyik volt a jobb csapat. Helyzetek terén felülmúltuk őket, ám nekik volt egy Miroszlav Grumicsuk – de legalább felálltunk vert helyzetből. Több kell a folytatásban!

Marián Sluka: – Tipikus első fordulós mérkőzésen vagyunk túl, ami óvatos játékot hozott egyéni hibákkal és rossz döntésekkel. Másra nem is számítottam, mert ahogy nálunk, úgy az ellenfélnél is rengeteg az új futballista. Próbálták azt csinálni a fiúk, amit megbeszéltünk, a védekezésre nem is lehet panasz, de támadásban bátortalanok voltunk. A küzdőszellemmel és az akarattal minden rendben volt az egész mérkőzés alatt. A szezonrajton értékes egy pontot szereztünk, kár, hogy megint a tavalyi betegségből, pontrúgásból kaptunk elkerülhető gólt. Ezen a téren nagyot kell javulnunk, mivel pont egy olyan csapat ellen fogunk pályára lépni a következő fordulóban, amely ebben nagyon erős! Készülünk tovább, a folytatásban is szükség lesz erre a mentalitásra, továbbá minden játékosnak bele kell tennie egyénileg egy kis pluszt is!

 

Szolnoki MÁV FC – Szentlőrinc 1-1 (0-0)

Labdarúgó NB II., 1. forduló. Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 700 néző. Vezette: Németh Ádám (Rózsa Dávid, Bede Tamás). Szolnoki MÁV FC: Csáki – Molnár (Vólent, 63.), Szekszárdi, Szabó A., Gohér, Lakatos Cs. (Kurdics, 83.) – Tisza, Berdó (Sipos, 77.), Tömösvári – Tóth L. (Lakatos I., a szünetben), Rokszin. Vezetőedző: Csábi József. Szentlőrinc: Hajagos – Erdélyi, Keresztes (Hesz, 89.), Tamás L., Németh – Havas, Jancsó – Harsányi (Szinanovics, 68.), Cenaj (Törőcsik, 57.), Onuigbo (Kiss-Szemán, 57.) – Grumics. Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerzők: Sipos (82.), ill. Grumics (80.).

 

További eredmények: III. Ker. TVE–Budafok 0-4, Nyíregyháza–Dorog 3-2, Békéscsaba–Szeged-Grosics Akadémia 0-1, ETO FC Győr–Tiszakécske 1-0, Kecskemét–Budaörs 2-3, Siófok–Soroksár 0-0, Vasas–Ajka 2-1, Csákvár–DVTK 0-1. A PMFC–Szombathelyi Haladás mérkőzést augusztus 2-án, hétfőn (20.00) rendezik meg.

Csapatunk a második fordulóban (augusztus 8., vasárnap 17.30) a PMFC-t fogadja Kaposváron!