Domján Attila lett NB II-es csapatunk új vezetőedzője

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

A legutóbb a szintén Merkantil Bank Ligában szereplő BFC Siófokot irányító Domján Attila irányítja csapatunkat a 2022/2023-as kiírás tavaszi szezon hátralévő részében.

 

A múlt vasárnap, a hazai pályán a Budafoktól elszenvedett 2-1-es vereséget követően közös megegyezéssel szerződést bontottunk Jeremiás Gergő vezetőedzővel. Miután nyakunkon a következő nagyon fontos bajnoki, hiszen most vasárnap már a Mosonmagyaróvár vendégei leszünk, gyorsan kellett megoldást találni: a folytatásban Domján Attila irányítja csapatunkat.

A 45 éves szakember korábban négy éven át az Iváncsával ért el szép sikereket, megnyerte az NB III-as bajnokságot, ám az osztályváltást már nem vállalta a klub. Ezt követően az NB II-es Siófok kispadjára ült le, ahol másfél évet töltött el, a tavalyi szezonban az ötödik helyen zártak – a tavaszi felkészülést viszont már nem vele, hanem Dragan Vukmirral kezdték el a Balaton-partiak. Domján Attila így most épp szabad volt, ami kapóra jött nekünk.

– Nem nagyon terveztem, hogy nyárig munkát vállalok, mert most több időt tudtam a családommal tölteni, amit nagyon élveztem – fogalmazott a székesfehérvári szakember. – Ugyanakkor az utóbbi időben több puhatolózó megkeresésem is volt, a vasárnapi vereség után pedig a Szentlőrinccel kapcsolatban felgyorsultak az események. Hamar megegyeztünk, mert a közeg nagyon hasonlít arra, amelyben Iváncsán nagy örömmel dolgoztam: családias a hangulat, kis létszámú a stáb, jó emberek alkotják ezt a klubot.

– Olyan szakembert szerettünk volna szerződtetni, aki tisztában van a játékosállományunkkal, jól ismeri a másodosztály mezőnyét, ráadásul hasonló játékstílust képvisel, mint ami eddig a Szentlőrincre jellemző volt – mondta tulajdonosunk, Kovácsevics Csaba. – Bízunk benne, hogy a játékunk a folytatásban több stabilitással és persze eredményességgel fog párosulni.

Domján Attila feladata természetesen az lesz, hogy csapatunkkal harcolja ki a bentmaradást. „Ha nem hinnék benne, hogy a Szentlőrinc a következő szezonban is NB II-es lesz, akkor nem vállaltam volna ezt a feladatot!” – mondta új szakvezetőnk, aki holnap reggel tartja meg első edzését csapatunknál.

Sok sikert kívánunk klubunknál, Attila!