Döntetlen az NB II-es Ajka otthonában

Első számú együttesünk 1-1-es döntetlennel zárta a 2019/2020-as szezon nyári felkészülési időszakát az FC Ajka vendégeként.

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését NB III-as együttesünk. Tegnap 18 órai kezdettel az FC Ajka ellen léptünk pályára Veszprém megyében. A találkozón végig partnerei voltunk az NB II-es gárdának, sokszor az ajkaiak nem is tudtak mit kezdeni a vezetett támadásainkkal, így rengeteg szabálytalanság történt már az első félidőben ami miatt sajnos középpályásunk, Hleba Tamás is megsérült. A második félidőben miután sorcserét hajtott végre a hazai együttes, inkább rájuk volt jellemző a kezdeményezés aminek köszönhetően az 51. percben megszerezték a vezetést. Szerencsére mi se maradtunk adósak a góllal hiszen a 71. percben Gellén Dávid révén egyenlíteni tudtunk és így beállt az 1-1-es végeredmény.

Gombos Zsolt a mérkőzés után elégedetten nyilatkozott weboldalunknak.

- Ez volt az utolsó felkészülési mérkőzésünk, azt kértem a fiúktól, hogy úgy tegyék oda magukat a főpróbán mintha ez lenne az első bajnoki mérkőzés. Maximálisan elégedett voltam a srácok teljesítményével, természetesen voltak kisebb hibák, de a játék minden elemében felvettük a versenyt az NB II-es FC Ajka ellen. Az első játékrészben nagyon jól játszottunk, magabiztosak voltunk. Az ellenfél nem tudott mit kezdeni a játékunkkal, ezért sokszor szabálytalanságokkal gátolták a támadásainkat, sajnálatos módon ennek következtében sérült meg Hleba Tamás is. Az Ajka a félidő során nyolcat cserélt, ennek köszönhetően egy frissebb gárdával jöttek ki a pályára és így inkább rájuk volt a jellemző a kezdeményezés. Igyekeztünk ebben az időszakban a kontrákra építeni, amit ki is használt a hazai együttes és megszerezték a vezetést, de szerencsére tudtunk egyenlíteni. A 70. perc környékén kezdtünk mi is cserélni és örömteli számomra, hogy remekül szálltak be a cserejátékosok a mérkőzésbe. Ez nagyon fontos a csapategységnek és az egyéni teljesítményeket nézve is, hiszen a cseréink is olyan teljesítményt nyújtottak mint a kezdő tizenegy.

Vasárnap megkezdjük a szereplést az NB III. Közép csoport 2019/2020-as kiírásában, a Dunaharaszti fog minket vendégül látni 17 órai kezdettel.