Döntetlennel kezdtük a szezont

Első számú együttesünk 1-1-es döntetlent ért el a Dunaharszti MTK otthonában az NB III. Közép csoport 2019/2020-as szezon 1. fordulójában.

Már a mérkőzés legelején egy hatalmas lehetőséghez jutott csapatunk hiszen a 10. percben Harsányi István révén megszerezhettük volna a vezetést tizenegyesből, azonban a kapus hárítani tudta a büntetőt. A 20. percben viszont már nem hibáztunk és Juhász László gyönyörű szabadrúgásából megszereztük a vezetést. Sajnos nem használtuk ki az adódó helyzeteinket és ezt a dunaharasztiak meg is bosszúlták a 42. percben Nichenko Igor révén. A második félidőben is több helyzetet kidolgoztunk de sorra kimaradtak azok. A mérkőzés 87. percében aztán sikerült ismételten megszereznünk a vezetést azonban a partjelző jelzésére (lest intett) a gólt érvénytelenítették és így maradt az 1-1-es döntetlen.

A találkozó után Gombos Zsolt kiemelte, hogy a helyzetkihasználáson kell javítani a továbbiakban.

Mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy megfelelő önbizalommal kell, hogy pályára lépjen a csapat, mert fizikálisan jó állapotban vagyunk és taktikailag is felkészültünk. Ezért is volt meglepő, hogy kapkodva, idegesen kezdtük a találkozót. Sok hiba, rossz döntések jellemezték a mérkőzés első negyedét, ennek ellenére egy szép akció végén tizenegyeshez jutottunk, ami sajnos kimaradt. Egy remek szabadrúgás góllal megszereztük a vezetést, azután is voltak helyzeteink, de a kapussal szemben álló támadónk nem tudta értékesíteni. A hibáinkat kihasználva az ellenfél még az első félidőben kiegyenlített. Várható volt, hogy a második játékrészben megmutatkozik a fizikai fölényünk, így is lett. Számos gólhelyzetet alakítottunk ki, de a jobbnál-jobb helyzetekből nem sikerült gólt elérni. Csalódott vagyok, sok hibával játszottunk, és a lehetőségeket a jövőben ki kell használnunk.

NB III. Közép csoport 1. forduló:

Dunaharaszti MTK - Szentlőrinc SE 1-1 (1-1)

 

Szentlőrinc SE: Hajagos - Popadic, Keresztes, Havas, Czuczi - Vajda, Forró (Aszalós, 61.), Kondor (Crnojacki, 68.), Juhász, Harsányi - Pergel (Gellén, 82.)

Gól: 1-0 Juhász. (20.),1-1 Nichenko (42.)