Dorogon pótolnunk kellene a vasárnap elhullajtott pontokat!

Fotó: RTVE

Szerdán (15:00) ismét pályára lép első csapatunk, a Dorogi FC vendégei leszünk. Bízunk benne, hogy pótolni tudjuk a vasárnap balszerencsés körülmények között elhullajtott pontokat – az biztos, hogy képesek vagyunk rá.

 

Pechünk volt vasárnap a Tiszakécske ellen. Persze, tettünk is érte, hogy így legyen, hiszen ha nem engedjük meg Kalmárnak, hogy középre adjon, nem születik gól, ugyanakkor tényleg úgy tűnt, hogy Fortuna egy pillanatra elpártolt tőlünk, máskülönben nem gurulhatott volna a labda egészen a kapu torkában üresen álló Kiprichig.

– Az első félidőben sajnos nem voltunk elég élesek. A szünet után már nagy akarattal játszottunk, de akkor már vezetett az ellenfél, amely nagyon masszív csapat volt, így nehéz dolgunk volt ellenük. Így is egyenlítettünk, ám az utolsó percben hiányzott a koncentráció – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka.

A történteken már kár rágódni, a következő feladatra kell koncentrálni, ami rögtön itt van a nyakunkon: a 27. fordulóból elhalasztott mérkőzésen ugyanis a Dorog vendégei leszünk szerdán. Két hasonló erőt képviselő csapat találkozik, ellenfelünknek és nekünk is 34 pontunk van, vagyis nagyon sokat érhet egy itt kicsikart győzelem.

– Idegenben kell pótolnunk azokat a pontokat, amiket vasárnap hazai pályán elhullajtottunk! Ellenfelünk körülbelül olyan együttes, mint a Tiszakécske, masszív, kellemetlen csapat, csak ez az utóbbi fordulókban nem igazán párosult eredménnyel. A támadójátékukban vannak olyan futballisták, akik képesek váratlant húzni.

A Dorog a hét tavaszi bajnokiján összesen négy pontot szerzett, vagyis valóban nincs túl jó formában – mi ugyanennyi meccsen tíz pontig jutottunk. Vasárnap 3-0-ra kikapott Budaörsön, a három hazai mérkőzéséből pedig egyet sem tudott megnyerni.

– Az elmúlt két napban folyamatosan azt hangoztattam a játékosaimnak, hogy tartsuk be az alapelveket védekezésben. Ha az utolsó sípszóig szervezetten, koncentráltan, türelmesen futballozunk, lesz esélyünk a győzelemre! – mondta vezetőedzőnk.