Eddig még nem tudtunk nyerni a Nyíregyháza ellen, reméljük, holnap sikerül!

Hét napon belül a harmadik bajnokiját játssza majd csapatunk, vasárnap a Nyíregyháza lesz a vendégünk. Hazai pályán veretlenek vagyunk, jó lenne ezt a sorozatot nagyon hosszúra nyújtani!

 

A múlt vasárnapi, DVTK felett aratott győzelem után szerdán is nagyon köze álltunk az ünnepléshez, hiszen a Csákvár otthonában a 88. percben még 1-0-ra vezettünk. Aztán jött a hidegzuhany, kaptunk két gólt, amivel vereséget szenvedtünk.

– Bosszantó volt, ahogy kikaptunk, elsősorban természetesen az, amikor a gólokat kaptuk – fogalmazott csapatunk vezetőedzője, Jeremiás Gergő. – Megesett már, hogy a hajrában mi csikartuk ki a győzelmet, vagy szereztünk pontot, ez most pont fordítva sült el, ami persze fájó.

Kesergésre viszont nincs idő, itt van ugyanis a nyakunkon a 11. forduló. Soron következő ellenfelünk, a Nyíregyháza egy ponttal gyűjtött eddig többet nálunk, vagyis két hasonló csapat találkozik majd egymással. A Spartacus nagyon jó passzban van, öt bajnoki óta veretlen, az utóbbi három meccsét ráadásul meg is nyerte: a Kazincbarcikát otthon 4-2-re, a Gyirmótot idegenben 3-2-re, az MTK-t Nyíregyházán 2-0-ra verte.

– Az utóbbi két eredmény önmagáért beszél, figyelemreméltó, hogy a Gyirmótot és az MTK-t is le tudták győzni! Egy masszív, fizikálisan nagyon erős csapattal találkozunk majd, amelyben olyan játékosok is akadnak, akik kiemelkedően tudnak futballozni. Jó formában van a Nyíregyháza, de már mi is bizonyítottuk, hogy bárkivel szemben van esélyünk. Ha ezen a mérkőzésen is megbeszéltek szerint játszik a csapat, lelkiismeretesen és lelkesen futballozunk, akkor abból egy jó eredmény is kisülhet!

Érdemes megjegyezni, hogy csapatunk eddig veretlen hazai pályán. Öt meccset játszottunk már saját közönségünk előtt, amelyek közül kettőt megnyertünk (Szeged és DVTK), háromszor pedig ikszeltünk (MTK, Békéscsaba, Mosonmagyaróvár). A Nyíregyháza vendégként nem túl acélos, öt mérkőzésének mérlege: 1-1-3.

Ha az eddigi egymás elleni eredményeket vesszük górcső alá, akkor kiderül, hogy a négy lejátszott meccsen rendszerint a nyíregyháziak örülhettek. Kétszer győztek, kétszer pedig döntetleneztek ellenünk, vagyis mi még nem tudtuk őket két vállra fektetni – reméljük, hogy ennek pont holnap jön el az ideje!

Egymás elleni eredmények:

2020/2021-es szezon: Szentlőrinc–Nyíregyháza 1-2, Nyíregyháza–Szentlőrinc 0-0

2021/2022-es szezon: Szentlőrinc–Nyíregyháza 2-2, Nyíregyháza–Szentlőrinc 1-0

 

A 11. forduló programja: Szentlőrinc–Nyíregyháza (október 9., vasárnap, 15.00), Gyirmót FC Győr–Szombathelyi Haladás, Budafok–HR-Rent Kozármisleny, Dorog–Csákvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Mosonmagyaróvár, Kazincbarcika–Siófok, PMFC–Soroksár, Ajka–Tiszakécske, Békéscsaba–DVTK, MTK–ETO FC Győr.