Egy gól hiányzott a teljes boldogsághoz

Sajnos nem tudtuk megnyerni zsinórban a harmadik hazai bajnokinkat, a Szolnok ellen 0-0-ra végeztünk.

 

 

Nagyon fogadkoztak a fiúk, hogy behúzzák a Szolnok elleni hazai mérkőzést is – sajnos nem sikerült. Örömteli, hogy nem a védekezésünkön múlott: ezúttal is nagyon szervezetten és stabilan futballoztunk, a vendégek csak elvétve jutottak el a kapunk közelébe, ennek köszönhetően hatalmas csatáruk, Novák Csanád nem jelentett semmi veszélyt. Ugyanakkor úgy tűnt, mindez annyi energiát vett el, hogy a támadásokra már nem maradt erő és lendület. Akárcsak a szolnokiak, mi is nagyon halovány teljesítményt nyújtottunk az előrejátékban, alig-alig lehetett helyzetet feljegyezni a kilencven perc során, s jellemző, hogy az első kaput eltaláló lövésre a 93. percig kellett várni.

Mondjuk azzal majdnem megnyertük a meccset! Dulló próbálkozása után ugyanis a jobb alsóban kötött volna ki a labda – Molnár-Farkas azonban nem gémberedett el annyira a hidegben, hogy ne tudott volna védeni.

Sluka Marián: – Másodszor játszottunk végre hazai pályán, szereztünk is egy pontot. Megint csapatként küzdöttünk, a vendégeknek helyzetet sem sikerült kialakítaniuk. A Szolnokot is a masszív védekezés jellemzi, mindkét együttes nagyon szervezett volt. Támadásainkban hiányoztak azok az extrák, amelyek három pontot hozhattak volna.

Csábi József: – Nézhetetlen, brusztolós meccs volt, egyik csapat sem érdemelt győzelmet.

Idén ez volt az utolsó hazai mérkőzésünk. Az őszi szezont idegenben zárjuk, december 13-án, vasárnap a Gyirmót FC Győr vendégei leszünk.

 

Szentlőrinc – Szolnoki MÁV FC 0-0

Labdarúgó NB II., 20. forduló. Szentlőrinc, zárt kapuk mögött. Vezette: Görög Márió (Becséri Gergely, Hofbauer Roland). Szentlőrinc: Hajagos – Molnár R., Dulló, Keresztes, Nagy B. – Lehoczky, Hleba – Harsányi, Cenaj (Nikics, 66.), Kovács D. (Sili, 53.) – Torvund (Kondor, 85.). Vezetőedző: Sluka Marián. Szolnoki MÁV FC: Molnár-Farkas – Csirmaz, Szekszárdi, Kovács O., Tamás L., Bárdos – Kurdics (Iván M., 92.), Tisza, Kónya, Rokszin (Berdó, 61.) – Novák. Vezetőedző: Csábi József.

Kiállítva: Novák (77.), Csábi József (77. – a szolnoki kispadról).

 

19. perc: Kurdics fordult le jól a védőjéről, majd jobbról, az alapvonal közeléből középre ívelt, Novák pedig 6 méterről a jobb kapufa mellé fejelte a labdát.

37. perc: Tisza elé pattant a labda, aki 15 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

67. perc: Harsányi tüzelt 18 méterről, ő sem találta el a kaput.

77. perc: Novák lekönyökölte Hlebát a félpályánál az oldalvonal mellett, amiért piros lapot kapott a játékvezetőtől, reklamálásért pedig a szolnoki vezetőedzőt, Csábi Józsefet elküldték a kispadtól.

84. perc: Ismét Harsányi próbálkozott, 19 méterről eleresztett lapos lövése után a labda a jobb alsó sarok mellett húzott el.

93. perc: Dulló lőtt balról, 7 méterről, a labda megpattant az egyik védőn és így a jobb alsó sarokba tartott, Molnár-Farkas azonban résen volt és szögletre ütötte.

 

A 20. forduló további eredményei: Dorog–PMFC 0-4, DEAC–Soroksár 1-0, Nyíregyháza–Kaposvár 1-1, ETO FC Győr–Ajka 3-1, Békéscsaba–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 4-1, Csákvár–Gyirmót FC Győr 2-1, Kazincbarcika–Vasas 1-2, Budaörs–DVSC 3-4. A Szombathelyi Haladás–Siófok mérkőzésre hétfőn kerül sor.