Egy igazi erőfelmérő vár ránk Dunaföldváron

Fotó: www.magyarfutball.hu

A Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő felett aratott szerdai győzelmet követően vasárnap nagyon kemény bajnoki elé néznek labdarúgóink, ugyanis a tabella harmadik helyén álló FC Dunaföldvár vendégei leszünk.

 

Szépen veszi az akadályokat felnőtt csapatunk az NB III. Dél-nyugati csoportjában, hiszen öt fordulót követően is veretlenek vagyunk, négyszer győztünk és egyszer ikszeltünk. A legutóbb szerdán játszottunk bajnokit, amikor is hazai pályán a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen szereztük meg a három pontot egy gólgazdag, izgalmas mérkőzésen (3-2).

Biztosak vagyunk benne, hogy holnap délután sem fogunk unatkozni, ugyanis a helyezések alapján rangadót játszunk, kemény csata elé nézünk. Az ellenfelünk ugyanis a Dunaföldvár együttese lesz, amely 10 pontjával a harmadik helyen áll: legyőzte a Dunaújvárost, a Mohácsot, az Érdet, döntetlenezett a Kaposvárral, és csak az Iváncsától kapott ki idegenben. Nem lesz egyszerű dolgunk, a keretükben ugyanis tapasztalt, magasabb osztályt is megjárt játékosok is szerepelnek, mint például Fröhlich Roland, Károly Bálint, Bartha László.

– A most következő mérkőzésen játszunk az eddigi legerősebb ellenféllel – mondta vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – A Dunaföldvár szervezett, tapasztalt játékosokkal teletűzdelt csapat, akik minőséget visznek a játékba. Kétségtelen, hogy rangadó előtt állunk, amelyen a legjobbunkat kell nyújtanunk ahhoz, hogy továbbra is sikeresek legyünk. Bár eddig is eredményesen szerepeltünk, most még jobb teljesítményre lesz szükség, ehhez pedig megvan a csapatban, és egyénileg a játékosokban is a potenciál. Idegenben is három pontot szeretnénk szerezni, nem lehet más a célunk!

A szerdai győzelmet követően elsősorban a frissítésen volt a hangsúly, mert az utóbbi hetekben erőltetett menetben volt a csapat, sok meccset játszottunk. A sérültjeink szép lassan visszatérnek, de a létszám még mindig nem ideális.

A 6. forduló programja: Dunaföldvár–Szentlőrinc (szeptember 3., vasárnap 16.00), MTK II.–Fehérvár II., FTC II.–Dunaújváros, Paks II.–Kaposvár, Bonyhád-Majos–Iváncsa, Szekszárd–Mohács, Nagykanizsa–Érd, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–PTE-PEAC.