Egy pontot szereztünk a Kozármisleny ellen

Fotó: Fábián László/Szentlőrinc SE

Tisztában voltunk vele, hogy nagyon fontos mérkőzés vár ránk a sereghajtó HR-Rent Kozármislennyel szemben, láthatóan nagyon akartuk is a sikert, de ugyanígy tett ellenfelünk is: ebből pedig pontosztozkodás, 1-1-es döntetlen sült ki.

 

A szombati csúnya, esős idő vasárnapra elillant, így szép napsütés várta a két csapatot és azok szurkolóit a megyei derbin. Sokan voltak kíváncsiak erre a mérkőzésre, ami nem csoda, elvégre mindkét, a bentmaradásért hajtó együttes számára nagyon fontos volt ez az összecsapás.

Hamar kiderült, hogy a vendégek nem a levegőbe beszéltek akkor, amikor azt mondták, győzni jönnek Szentlőrincre. Prokoptól már az 5. percben bravúrra volt szükség, amikor Bartha László lövése után a léc fölé tolta a labdát, nem sokkal később pedig Beke Péter találhatott volna be. A 19. percben aztán fordult a kocka, az első valamirevaló akciónkból majdnem gólt szereztünk, de Grumics lövését bravúrral védte Lékai. Csapatunk a jobb oldalon volt aktívabb, Pintér Ádámmal láthatóan nem nagyon bírtak a vendégvédők, amit a 35. percben ki is használt: hajszálpontosan tüzelt a bal alsó sarokba (1-0). Érdekes volt látni, de a vezetés mintha minket zavart volna meg, a következő percekben többször is elég forró volt a talaj a lábunk alatt, de megúsztuk, így aztán egygólos előnnyel mehettünk pihenőre.

Szurkolóink nagyon bíztak benne, hogy a meccs végéig megmarad ez a különbség, sőt, akár növeljük is az előnyünket, de nem így alakult. Elsősorban azért nem, mert – nincs mit szépíteni – elég gyenge második félidőt produkáltunk. Egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, rendszerint náluk volt a labda, folyamatosan támadtak, mi pedig képtelenek voltunk eljutni a kapujukig. Prokopnak többször is védenie kellett, hogy megmaradjon az 1-0, ám a 79. percben, Beke lövésénél már ő is tehetetlen volt, egyenlített a Kozármisleny (1-1). Sajnos ettől sem tértünk magunkhoz: ahelyett, hogy nyomás alá helyeztük volna ellenfelünket, továbbra is a kapunk elé szorultunk, sorra jöttek a szögletek, szabadrúgások, ám hősiesen álltuk a sarat, aminek végül 1-1-es döntetlen lett az eredménye.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 27. FORDULÓ: 

Szentlőrinc – HR-Rent Kozármisleny 1-1 (1-0)

Szentlőrinc: Prokop – Farkas, Keresztes, Tamás L., Erdélyi – Papp, Havas, Kesztyűs (Hursán, 46., Radosevics, 50.) – Pintér (László D., 72.), Grumics (Mervó, 61.), Rétyi (Daróczi, 72.). Vezetőedző: Domján Attila

HR-Rent Kozármisleny: Lékai – Sági, Gajág, Várkonyi, Turi – Nagy E. (Horváth D., 79.), Kosznovszky – Beke, Vajda (Kun, 66.), Bartha (Károly B., 66.) – Vogyicska (Vas, 17.). Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Pintér (35. perc), illetve Beke (79. perc)

Sárga lap: Kesztyűs (9. perc), illetve Gajág (59. perc)

 

Percről percre:

3. perc: Vajda durrantott távolról jócskán a kapu fölé.

5. perc: Bartha addig húzogathatott a 16-os bal sarkánál, amíg lövőhelyzetbe nem cselezte magát: a léc alá tartó labdát Prokop bravúrral hárította.

18. perc: Beke szerezhette volna meg a vezetést, de előbb egy lőrinci védő blokkolta a lövését, majd Prokop hárított a jobb alsó előtt.

19. perc: Pintér ugratta ki ragyogóan Grumicsot, aki ziccerbe került, erős lövését azonban védte Lékai, aki szögletre ütötte a labdát.

26. perc: Távolról, jó 30 méterről kapott szabadrúgást a Kozármisleny. Vajda némi meglepetésre kapura tűzte a labdát, s a nagy távolság ellenére nem is volt rossz a kísérlet, nem sokkal tévesztette el a jobb felsőt.

30. perc: Keresztes próbálta meglepni Lékait, a félpálya közelében megítélt szabadrúgást egyből kapura küldte, ám eltévesztette a célt.

31. perc: Pintér ment el szépen a jobb oldalon, beadását követően Rétyi fejelhetett, ám a labdába beleért egy mislenyi védő, így szöglet jöhetett.

35. perc: Pintér indult meg a jobb oldalról befelé a 16-os vonalának magasságában, majd ballal kapura lőtt – a hajszálpontos lövés végén a labda a bal alsó sarokban kötött ki (1-0).

37. perc: Bekéhez került a labda, aki 10 méterről kapura tekerte, Prokop azonban védett. Nem sokkal később egy hazapasszolt labdánál nagyot hibázott kapusunk, a felperdülő játékszer Vajdához, majd tőle Bekéhez került, aki nagy helyzetben kapura lőtt, ám Havas jó ütemben a labda útjába vetődött.

55. perc: Kosznovszky erős lökete után Prokop a léc fölé tolta a labdát.

64. perc: Kosznovszky 19 méteres lövése után a labda méterekkel ment el a kapu bal oldala mellett.

69. perc: Kun Bertalan balról, éles szögből próbálkozott, Prokop lábbal védett.

73. perc: Egy balról érkező beadás után Beke estében lőtt kapura, nem sokkal tévesztette el a jobb alsót.

79. perc: Bekéhez pattant oda a labda némi szerencsével, a mislenyi támadó 13 méterről kilőtte a bal alsót (1-1).

92. perc: Kosznovszky tűzte kapura a labdát, Prokop magabiztosan védett.

94. perc: Kun próbálkozott jobbról, de lövését blokkolta egy szentlőrinci védő.

 

A 27. forduló eredményei: Kazincbarcika-Nyíregyháza 1-1, Gyirmót-Csákvár 2-1, Dorog-Mosonmagyaróvár 0-1, Békéscsaba-Budafok 2-2, Szeged-Soroksár 1-0, Tiszakécske-Siófok 1-0, Ajka-Szombathely 2-1, PMFC-Győr 0-1.

A 27. forduló további mérkőzései: MTK Budapest-DVTK (2023.03.13, 19:00, élőben az M4 csatornán).