Egy ponttal megint beljebb vagyunk

Nem tudtuk legyőzni a sereghajtó DEAC-ot hazai pályán, ami nyilván bosszantó, ugyanakkor annak feltétlenül örülni kell, hogy most sem maradtunk pont nélkül – egy picivel megint beljebb vagyunk.

 

Semmiképpen sem szabadott lebecsülni a DEAC-ot, mert bár sereghajtóként érkezett hozzánk, intő jel volt számunkra, hogy ősszel 1-0-ra kikaptunk idegenben. Nem mellesleg a debreceniek ellen majdnem mindenki megszenvedett a győzelemért, ha vereséget is szenvedtek, az többnyire egygólos fiaskó volt.

A védelmük tehát stabil lábakon áll – sajnos ezt most mi is megtapasztaltuk. Az első félidőben nem nagyon tudtunk mit kezdeni a vendégekkel, képtelenek voltunk helyzetbe kerülni, unalmas mezőnyjátékkal teltek a percek. A szünetben két helyen is változtatott vezetőedzőnk, Marián Sluka, bejött Fröhlich Roland és Mervó Bence is, egyértelműen azzal a céllal, hogy „feltuningoljuk” a támadójátékunkat. Nem kérdés, sikerült is életet lehelni belé, a második félidőben már jobban futballoztunk, de annyi átütőerő ezúttal nem volt bennünk, hogy gólt szerezzünk. Szerencsére hátul ezen a meccsen is jól muzsikáltunk, Hajagosnak nem is volt védenivalója, így aztán 0-0-s döntetlennel ért véget a találkozó.

Az kétségtelenül bosszantó, hogy a tökutolsó, már biztos kieső DEAC-cal szemben két mérkőzés alatt csak egyetlen pontot szereztünk – egyszer kikaptunk, egyszer ikszeltünk. Az itt elhullajtott öt pont nagyon sokat segítene! Ugyanakkor azt is látni kell, hogy számunkra ebben a mezőnyben nincsen kötelező győzelem, a debreceni csapat hasonló játékerőt képvisel, mint mi, úgyhogy a most megkaparintott egy pontot is tudni kell értékelni. Ennek köszönhetően ugyanis egy picivel megint beljebb vagyunk a bentmaradást illetően: a Kaposvár és a Kazincbarcika kikapott, így már öt pontra vagyunk a vonaltól.

Marián Sluka: – Sajnos nem sikerült feltenni a pontot az i-re, pedig amit megbeszéltünk, viszontláttam a pályán. Nem tudtuk feltörni a DEAC védelmét, igaz, a vendégek sem alakítottak ki nagy helyzetet. Fölényben voltunk, de a kreativitás hiányzott a játékunkból.

Sándor Tamás: – Nem túl magas színvonalú mérkőzésen megérdemelten szereztünk pontot. Ebben az idényben ez az első idegenbeli pontunk, ezért örülök, hogy nem csak vereséggel zártuk vendégként a bajnokságot. Talán ha higgadtabbak vagyunk a kapu előtt, több is lehetett volna ebben a mérkőzésben.

 

 

Szentlőrinc – DEAC 0-0

Merkantil Bank labdarúgó NB II., 34. forduló. Szentlőrinc, Szentlőrinci Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Antal Péter (Becséri Gergely, Rózsa Dávid). Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Dulló, Keresztes, Nagy B. – Havas, Ujvárosi (Fröhlich, a szünetben) – Torvund (Harsányi, 68.), Cenaj (Kovács D., 86.), Törőcsik (Kapronczai, 68.) – Matics (Mervó, a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka. Debreceni EAC: Zöldesi – Székely, Nagy Z., Papp, Zachán – Spitzmüller (Sigér, 91.) – Nikitscher, Nagy K. (Sidibe, 75.), Sándor T. – Kundrák, Kiss B. (Sármány, 86.). Vezetőedző: Sándor Tamás.


13. perc: Matics indult meg befelé a bal szélről, a 16-os előterébe érve pedig jobbal laposan a rövid kapufa mellé lőtt.

15. perc: Cenaj távoli szabadrúgása után a labda tökéletesen esett Keresztes lábára, aki kapásból kilőtte az oldalhálót.

39. perc: Kundrák tört be a bal oldalon a 16-oson belülre, lövése után a labda az oldalhálót találta el.

59. perc: Törőcsik próbálkozott 30 méterről, nem találta el a kaput.

60. perc: Egy bedobás után Dulló lőhetett kapura, de Zöldesi rajta volt a labdán.

 

68. perc: Harsányi szögletét követően a frissen beállt Kapronczai elé került a labda, aki 11 méterről a kapu fölé tüzelt.

 

További eredmények: Vasas–PMFC 3-0, Gyirmót–Dorog 3-1, Szolnok–Nyíregyháza 2-0, DVSC–Kazincbarcika 3-1, Siófok–ETO FC Győr 2-2, Budaörs–Békéscsaba 1-0, Szombathelyi Haladás–Csákvár 0-1, Ajka–Kaposvár 3-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Soroksár 2-0.