Egyetlen elfogadható opció van: győznünk kell, ha törik, ha szakad!

A bajnokság feléhez érkezett az NB II. mezőnye, most hétvégén kerül sor a 19. fordulóra. Csapatunk hazai pályán zárja a szezon első felét, s bizony nincs más lehetőségünk, nyernünk kell a Kazincbarcika ellen – óriási csata vár ránk!

 

A 19. fordulóban pont olyan csapatot fogadunk, amely ugyanúgy áll, mint mi: a Kazincbarcikának is 20 pontja van. Nem kis különbség azonban, hogy leendő ellenfelünk a mezőny újoncaként tart ennyinél, nekünk pedig már van két évnyi rutinunk a második vonalban… De mindegy, ezúttal nem ezzel kell foglalkozni, hanem csakis azzal, hogy legyőzzük a vendégeket! A jelenlegi forma és az erőviszonyok alapján erre lesz is sanszunk, a Kazincbarcika ugyanis elképesztően rossz sorozatban van, tizenegy bajnoki óta nyeretlen, igaz, ez idő alatt azért szerzett öt pontot, legutóbb például az MTK sem tudta két vállra fektetni.

– A kazincbarcikaiak jól kezdték a szezont, aztán jött egy visszaesés, úgyhogy most már az életükért küzdenek – fogalmazott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – A zsinórban elszenvedett öt vereség miatt számunkra immár új helyzet állt elő azzal, hogy a tabellán is olyan pozícióba kerültünk, ami elég rosszul néz ki. Remélem, mindez kellően ösztönzőleg hat, kellőképpen motiválja a srácokat, bár hozzá kell tennem, a motivációval, az akarással eddig sem volt probléma. Nagyon sok energiát fektettünk abban az utóbbi fordulókban, hogy kijöjjünk a gödörből, de az eredmények alapján úgy tűnik, talán mégsem eleget tettünk érte. Bízunk benne, hogy most végre sikerrel járunk, hatalmas szükségünk lenne egy győzelemre!

Eredmények az elmúlt két szezonból:

2020/2021: Szentlőrinc-Kazincbarcika 0-1, Kazincbarcika-Szentlőrinc 1-1

 

A 19. forduló programja: Szentlőrinc–Kazincbarcika (december 4., vasárnap, 13.00), MTK–Gyirmót FC Győr, Csákvár–ETO FC Győr, Mosonmagyaróvár–Soroksár, Budafok–Tiszakécske, Békéscsaba–Ajka, Dorog–PMFC, HR-Rent Kozármisleny–Siófok, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Nyíregyháza.

Szombati eredmény: DVTK–Szombathelyi Haladás 1-2.