„Elégedettnek kell lennünk, de maradt bennünk hiányérzet!”

Fotó: Kurdi József

Ahogy illik, győzelemmel zárta felnőtt csapatunk az őszi szezont, s a 20 mérkőzésen szerzett 24 pontjával a 12. helyen telel. Vezetőedzőnkkel, Marián Slukával beszélgettünk a hátunk mögött hagyott néhány hónapról, a szép pillanatokról és a nehézségekről.

-Milyen érzésekkel gondolsz vissza az őszi szezonra? Félig tele is van a pohár, meg félig üres is. 

-A nyáron teljesen új csapatot kellett összeállítanunk, sokan távoztak és sokan érkeztek, úgyhogy ennek a fényében sokkal több a pozitívum, mint a negatívum az őszt illetően – fogalmazott Marián Sluka, aki immár másfél éve vezeti NB II-es csapatunkat. – Elégedettnek kell lennünk, de maradt bennünk hiányérzet! Kicsit több volt ebben az őszben, három-négy ponttal szerezhettünk volna többet is, de ezzel nem igazán szeretnék foglalkozni.

-Erősebb a bajnokság, mint az előző idényben?

-Kiegyensúlyozottabb, mint tavaly, valószínűleg erősebb is. Amíg az előző szezonban félévkor nagyjából meg lehetett mondani, hogy kik fognak kiesni, most ilyesmiről szó sincs, a bentmaradásért küzdő csapatok nagyon sokat dolgoznak azért, hogy elérjék a céljukat.

-Minket jelenleg öt pont választ el a tizennyolcadik pozíciótól, tavaly ugyanekkor négy ponttal voltunk a vonal felett. Ha most ősszel nem torpanunk meg a tizenharmadik fordulót követően, sokkal jobb helyzetben lennénk.

-Nagyon fontos volt, hogy jól igazoltunk a nyáron. Egyrészt hoztunk olyan játékosokat, mint például Grumics Miroszláv és Tamás László, akik rutinosnak számítottak ebben az osztályban, mellettük pedig érkeztek olyan fiatalok, akik ilyen-olyan okokból nem nagyon játszottak az előző klubjukban, ezért fűtötte őket a bizonyítási vágy. Szerencsére elég jól indítottuk a bajnokságot, a helyzethez képest sikerült elég hamar szervezetté tenni a csapatot. A fiúk bizonyítani akartak, éhesek voltak a sikerre, jól álltak hozzá a munkához, betartották a szakmai stáb utasításait, és fizikálisan kifejezetten rendben voltunk. A tizennegyedik fordulóig mindössze egyszer kaptunk ki, ami nagyon nagy dolog!

-Aztán jött egy megtorpanás, amiből elég mély hullámvölgy lett, győztünk belőle kikapaszkodni!

-A fizikális és a mentális fáradtság is utolérte a társaságot. Emellett talán vissza is vettünk egy kicsit, gondoltuk, így is menni fog. De így nem megy! Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy tavasszal sem lesz egyetlen könnyű meccsünk sem, nagyon komoly és kemény munkára van szükség annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat! Hozzáteszem, a tizenharmadik forduló után is zömében nüánszokon mentek el a meccseink: ilyen volt a DVTK elleni bajnoki, vagy éppen a siófoki mérkőzés, Csákváron pedig nyernünk kellett volna.

-Lényegében egy csúnya meccsünk volt az ősszel…

-Az ajkai. Az nagyon nem tetszett. Két hetet készültünk a rögzített szituációkra, erre három gólt kaptunk belőlük.

-Melyik mérkőzésre vagy a legbüszkébb?

-Nem mérkőzést mondanék. Én arra az egész sorozatra vagyok büszke, amit produkáltunk! Sok jó meccsünk volt, több olyan is, amely során a döntetlenből könnyen győzelem lehetett volna. Amikor azt látom, hogy agresszívek vagyunk, akarunk a pályán, jó a hozzáállásunk és maximálisan koncentrálnak a fiúk, akkor én mindig nagyon büszke vagyok a csapatomra!

-A téli szünetben is megszokott dolog, hogy van némi játékosmozgás, még ha messze nem is olyan mértékű, mint nyáron. Nálunk is lesznek változások?

-Biztosan lesznek távozók. Olyanokat nem akarunk itt tartani, akik nem tudnak azonosulni a filozófiánkkal, az elképzeléseinkkel, miként azokat sem marasztaljuk, akik nem akarnak Szentlőrincen futballozni. A hiányposztokra szeretnénk új játékosokat igazolni, két-három olyan futballistát akarunk hozni, akik egyértelműen erősítést jelentenének. Nem lesz könnyű ilyenkor, de megpróbáljuk! De ha ez a keret így együtt marad, és január 3-tól beleteszik a fiúk azt a munkát, amit elvárunk, akkor velük is elérhetjük a céljainkat. Ahogy eddig, úgy a folytatásban is összefogásra van szükség, mindenkinek, aki a klub kötelékében dolgozik, száz százalékot kell nyújtania a saját területén.

-Tavasszal jelentős segítséget jelenthet, hogy végre lesz hazai pályán, lesz otthonunk! Zaklatott időszak volt ez az utóbbi másfél év, kicsit úgy néztünk ki, mint egy vándorcirkusz: folyamatosan utaztunk. Tavasszal tíz bajnokit játszunk Szentlőrincen, a megszépült stadionunkban! Lehet ebből profitálni?

-Az eltelt másfél év alatt megszoktuk, hogy rendre idegenben játszunk, és elég betyárosan szerepeltünk vendégként, sok pontot szereztünk. Minél gyorsabban hozzá kell szoknunk, hogy végre lesz hazai pályánk, lesz otthonunk! Természetesen pozitív dologként értékelem, hogy tavasszal már nem kell mindig buszoznunk, a szentlőrinci pályán játszhatunk, és sokkal több szurkoló támogatására számíthatunk. Megérdemlik ezt a srácok és a szurkolóink is!

-A 2021-es év hátralévő része immár mindenkinél a családé, közelednek az ünnepek.

-Ezúton is köszönöm a klub minden egyes dolgozójának az elvégzett munkáját, a szurkolóknak pedig azt, hogy mindig számíthatunk rájuk, nagyon sokat segítenek! Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok mindenkinek!