Előbb elöl hibáztunk, aztán védekezésben

Fotó: Szentlőrinc SE

Sajnos nem sikerült talpra állnia felnőtt csapatunknak a rosszul sikerült hazai bajnokik után a Merkantil Bank Liga 32. fordulójában: a Soroksár SC ellen nem csak nem szereztünk pontot, de egyenesen öt gólt kaptunk. Pedig ez nem jellemző ránk!

 

A legutóbbi három hazai bajnokinkon mindössze egy pontot szereztünk, ezért nagyon bíztunk benne, hogy a Soroksár ellen végre megszakad a rossz sorozatunk. Sérülések miatt ugyan egy fél kezdőcsapatnyi játékosunk hiányzott, ráadásul meghatározó futballistákról van szó, de van annyira bő a keretünk, hogy ezt a problémát meg lehessen oldani.

Az első félidőben látottak alapján csak egyvalami hiányzott a játékunkból: a gól. Jól futballoztunk, az ellenfelünket nem hagytuk kibontakozni, miközben mi több veszélyes támadást is vezettünk. Ha az első negyvenöt percben egy-két góllal elhúzunk, a vendégek egy szót sem szólhattak volna, ám a kapusuk, Varga Ádám lehúzta a rolót. A 29. percben például Szabó Máté ziccerbe került, már csak a hálóőrrel nézett farkasszemet, sajnos Varga nyerte a párbajt…

A félidő 0-0-val zárult, jöhetett a második negyvenöt perc, amely során ki akartuk csikarni a győzelmet. Egy ideig úgy tűnt, minden úgy megy tovább, mint az első félidőben, volt egy újabb lehetőségünk a vezetés megszerzésére – aztán jött Korozmán, és lőtt távolról egy gyönyörű gólt! Ez pedig fenekestül forgatta fel a meccset. Az 56. és a 73. perc között ugyanis ahányszor a kapunkra nézett az ellenfél, annyiszor talált be. Ebben az időszakban teljesen leblokkoltunk, olyan volt a védelmünk, mint az átjáróház. Meg is lett az eredménye: az ekkor már lendületesen, nagy önbizalommal futballozó vendégek lerendezték a mérkőzést, ötöt rúgtak nekünk. Elévülhetetlen érdemeink voltak a sikerükben!

 

MERKANTIL BANK LIGA, 32. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Soroksár SC 0-5 (0-0)

Szentlőrinc: Prokop – Harsányi, Hesz, Tamás L., Nagy B. – Mucsányi (Törőcsik, 71.), Havas – Szabó M. (Drljo, 77.), Grumics (Mervó, 71.), Rétyi (Nagy Zs., 77.) – Németh B. Vezetőedző: Marián Sluka

Soroksár SC: Varga Á. – Katona (Kópis, 85.), Kékesi, Gyömbér, Valencsik – Csernik, Hudák – Redzic (Nagy O., 79.), Lőrinczy (Lipcsei K., 79.), Korozmán (Magyari, 79.) – Lovrencsics B. (Kovác A., 73.). Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerzők: Korozmán (56., 75.), Redzic (64., 73.), Lovrencsics B. (70.)

Sárga lap: Drljo (84.), ill. Hudák (39.)

 

PERCRŐL PERCRE:

9. perc: Szabó Máté jobb oldali beadása lecsúszott, de majdnem így lett veszélyes a kapura.

18. perc: Korozmán próbálkozott 20 méterről egy átlövéssel, de Tamás László fejéről az alapvonalon túlra pattant a labda.

29. perc: Ziccert hibáztunk! Szabó Máté cselezte magát teljesen üresre, 15 méterről, középről lőhetett is, a jobb alsót célozta, de Varga Ádám oda ért.

33. perc: Németh Barnabás tartotta a labdát a vendég tizenhatoson belül. Koppant a bokája, ahogy Gyömbér elvette tőle a játékszert, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

36. perc: Ismét Szabó Máté került helyzetbe, Rétyitől kapott remek labdát, de egy védő blokkolni tudta a lövését. Így lett jó viszont Harsányinak, aki nem talált kaput.

42. perc: Rétyi tört befelé a bal szélről, a tizenhatos sarkáról lőtt is, de Varga Ádám jól helyezkedve védett.

44. perc: Redzic kapott jó labdát, kissé balra kisodródva lőtt, de a röviden álló Prokop hárított.

52. perc: A tizenhatos jobb sarkáról végezhetett el szabadrúgást a Szentlőrinc. Nagy Barnabás laposan próbálkozott a rövidre, de Varga Ádám leért. Az azt követő nagy kavarodásban nem sikerült a hazaiaknak a gólvonalon túlra kotorni a labdát.

54. perc: Varga Ádám felívelését követően Redzic lőhetett Tamás László takarásából, de Prokop jól helyezkedve védett.

56. perc: Korozmán tolt egyet a labdán, majd 24 méterről gyönyörűen lőtt a kapu bal oldalába (0-1).

62. perc: Szabó Máté 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, próbálkozása Varga Ádám kezében landolt.

64. perc: Hesz a felszabadítást Lovrencsics Balázsba bombázta, aki így egyedül rohanhatott a kapu felé. A támadó egy lövőcsellel átverte a mögötte robogó Heszt, majd Redzic elé tálalt, aki átlőtte Prokop alatt a labdát, ami a menteni igyekvő Havasról került végül a kapuba (0-2).

67. perc: Szépítési lehetőség adódott a hazaiak előtt, de Németh Barnabás addig dajkálta a tizenhatoson belül a labdát, míg elvették tőle.

70. perc: Egy kirúgást követő labdaveszés után kontrázhattak a vendégek, akik hárman vezették Prokopra a labdát, végül Lovrencsics Balázs lőtt a hálóba (0-3).

73. perc: Újabb gólt szerzett Redzic, Nagy Barnabás hiába igyekezett menteni (0-4).

75. perc: Korozmán is duplázott, egy védelmi hiba után 8 méterről lőtt a jobb alsóba (0-5).