„Előrébb tartunk, mint tavaly ilyenkor”

Felnőtt csapatunk már ma útnak indult Békéscsabára, ahol vasárnap 19 órától lép pályára. Havas Attilával beszélgettünk az eddig eltelt időszakról.

 

Az előző fordulóban, a Nyíregyháza elleni bajnokin csapatunk első gólját Havas Attila szerezte, szép fejessel vette be az ellenfél kapuját. Különleges volt számára ez a találat, hiszen az NB II-ben először volt eredményes.

– Természetesen nagyon örültem a gólnak, azt viszont sajnáltam, hogy utána több helyzetet is kihagytunk, többek között nekem is volt lehetőségem arra, hogy növeljük az előnyünket. A kihagyott helyzetek pedig megbosszulták magukat, a Nyíregyháza fordított, még jó, hogy a végén Grumics révén ki tudtunk egyenlíteni. Minden pont fontos! – mondta 25 éves játékosunk.

Csapatunk négy forduló után még veretlen, igaz, sokat ront az összképen, hogy még nyeretlen is. Az mindenesetre már most látszik, hogy stabilabbak, masszívabbak vagyunk, mint az előző szezon elején.

– Én is úgy érzem, hogy előrébb tartunk, mint tavaly ilyenkor. Egyrészt azok, akik ittmaradtak, egy évvel tapasztaltabbak lettek, ráadásul több rutinos futballistát is igazolt a klub. A közösség is kiváló, szóval minden rendben van.

Csak nyerni kellene már egy-két meccset…

– Na, igen, az nem ártana! A négy meccsünkből háromszor is mi szereztünk vezetést, de egyszer sem tudtuk megtartani az előnyünket. Nagy kár érte! Pedig minden alkalommal megvolt a lehetőségünk arra, hogy újra betaláljunk, de egyszer sem tudtuk megszerezni a második gólt. Nagyon bízom benne, hogy most Békéscsabán nem szalasztjuk el a sanszot! A leendő házigazdák nem olyan rosszak, mint ahogy a tabellán állnak, pocsékul kezdték a szezont, nyilván javítani akarnak ellenünk. Biztosan nehéz meccs lesz, de győzni akarunk! – tette hozzá Havas.