Először veszítettünk pontokat: döntetleneztünk a PEAC-cal

Az első félidőben a házigazda PTE-PEAC volt a jobb, a másodikban viszont egyértelműen nekünk állt a zászló, fordítottunk is, ám a hajrában a pécsiek egy büntetőnek köszönhetően végül döntetlenre hozták a meccset.

 

Zsinórban három bajnoki győzelemmel a tarsolyunkban látogattunk Pécsre, a PTE-PEAC otthonába, s miután mindhárom mérkőzésen magabiztosan nyertünk, joggal reménykedtünk a jó folytatásban. Persze mindenki tisztában volt vele, hogy a házigazdák stabil, erős együttest alkotnak, amellyel szemben biztosan nem lesz könnyű dolgunk.

Nem is volt! Az első félidőben kifejezetten gyengén futballoztunk önmagunkhoz képest, Lőrinc Antal együttese pedig élt a lehetőséggel. A 29. percben szép támadást vezettek a hazaiak, amelynek végén Márkvárt Patrik értékesítette a ziccert (1-0). Ebben a negyvenöt percben nem igazán találtunk fogást ellenfelünkön, alig jelentettünk veszélyt a PEAC kapujára.

A szünetben két helyen is cserélt Pichler Gábor vezetőedző, Ulrichot Kiss-Szemán, Szabó Zalánt pedig Múcska váltotta. Ezt a félidőt már sokkal lendületesebben, agresszívebben kezdtük, az első pillanattól kezdve nyomás alá helyeztük a házigazdákat. Hamar meg is lett ennek az eredménye: Rétyi hajszálpontos centerezése után Medgyesi az 50. percben egyenlített (1-1). Természetesen nem álltunk meg, mentünk tovább, és sikerült is kihasználnunk, hogy a PEAC meg volt fogva, így a 66. percben Keresztes találata után már nálunk volt az előny (1-2)! Nagyon úgy tűnt, hogy sínen vagyunk, meglesz a negyedik győzelmünk is, de a hazaiak – magától értetődően – nem adták fel. A hátralévő időszakban sajnos nem tudtuk belőni a harmadik gólt, amivel mindent eldöntöttünk volna, ennek pedig végül megittuk a levét: a PEAC büntetőt harcolt ki, amit a 88. percben Udvardi értékesített, ezzel pedig kialakította a 2-2-es végeredményt.

Az első pontvesztésünk ellenére továbbra is ott vagyunk a tabella élén. Az Iváncsa ugyan utolért bennünket a szekszárdi győzelmének köszönhetően, de a jobb gólkülönbségünk miatt megőriztük az első helyet.

 

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT, 4. FORDULÓ:

PTE-PEAC – Szentlőrinc 2-2 (1-0)

PTE-PEAC: Paceka - Bozóki (Keresztes Z., 57.), Temesvári, Hock (Gelencsér, 57.), Kása (Udvardi, 70.), Ikladi, Schuszter (Grósz, 70.), Leidl, Forró, Márkvárt (Takács, 57.), Nagy M. Vezetőedző: Lőrinc Antal

Szentlőrinc: Héninger – Miklós (Major, 81.), Keresztes B., Tamás L., Németh M. – Medgyesi, Kesztyűs (Havas, 81.), Kiss K. – Ulrich (Kiss-Szemán, a szünetben), Szabó Z. (Múcska, a szünetben), Rétyi. Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Márkvárt P. (29.), Udvardi (88. – 11-esből), ill. Medgyesi (50.), Keresztes (66.)

 

A 4. forduló eredményei: Ferencváros II.–MTK II. 2-0, Paks II.–Dunaújváros 7-0, Bonyhád-Majos–Fehérvár II. 3-2, Szekszárd–Iváncsa 0-3, Nagykanizsa–Mohács 2-0, Dunaföldvár–Kaposvár 1-1, Gárdony–Érd 2-2.