A játékunk csiszolásával foglalkoztunk a héten

Az elmúlt öt forduló alatt még nyeretlen, emiatt az utolsó helyen szerénykedő Budafok vendégei leszünk vasárnap délután. A leendő házigazdák a héten edzőt váltottak, nagy kérdés, mire mennek majd Mátyus Jánossal.

 

Jó volt látni az előző fordulóban, hogy mekkorát küzdött, harcolt, hajrázott csapatunk a Békéscsaba elleni hazai bajnokin. Meg is lett az eredménye, hiszen a sírból, 0-2-ről visszahoztuk a mérkőzést és végül nem kaptunk ki, ugyanakkor tény, hogy három helyett csak egy pontot szereztünk meg.

– Sok pozitívuma volt ennek a meccsnek, az egyik legfőbb az, hogy a játékosok most már elhiszik, ilyen nehéz helyzetből is képesek talpra állni. Az első félidőben nagyszerűen futballozó vendégekkel szemben a másodikban egyértelműen jobbak voltunk, s ha előbb szépítünk, akkor talán meg is nyerjük a mérkőzést – tekintett vissza az előző meccsünkre vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő.

A 6. fordulóban, most vasárnap a Budafok vendégei leszünk, s jó lenne, ha nem hasonlóan alakul a forgatókönyv – nem szabad kétszer ugyanabba a folyóba lépni. Az eddig mutatott forma, eredmények alapján van esélyünk a győzelemre, hiszen a fővárosiak még egyetlen meccsüket sem nyerték meg, öt forduló alatt mindössze két pontot szereztek. Ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy mindkét ikszüket otthon érték el, ráadásul erős ellenfelekkel szemben: 2-2-re végeztek a PMFC-vel és 0-0-t játszottak a Gyirmóttal. Miután a legutóbbi fordulóban, az MTK pályáján simán, 4-1-re kikapott a Budafok, a vezetőség megköszönte Csizmadia Csaba munkáját, és új vezetőedzőt nevezett ki Mátyus János személyében. Kérdés, az új szakvezető mennyire tudja felrázni csapatát néhány nap alatt.

– A felkészülésünket megnehezítette, hogy edzőt váltott a Budafok, hiszen így jóval több a kérdőjel, nem lehet tudni, milyen játékot választ majd Mátyus János. Épp ezért az elmúlt napokban még inkább a saját játékunkkal foglalkoztunk, remélem, vasárnap látszani is fog az előrelépés! Folyamatban van egy stabil játék kialakítása, arra kell törekednünk, hogy a Budafok ellen a mérkőzés nagy részében mi domináljunk.

A két csapat eddig hatszor találkozott egymással, négy alkalommal az NB III-ban, kétszer pedig az NB II-ben. A mérleg nyelve egyértelműen a Budafok felé billen, már ami az eredményességet illeti: négyszer a fővárosiak nyertek ellenünk, mi pedig csak egyszer tudtuk őket legyőzni.

2015/2016 (NB III.): Szentlőrinc–Budafok 1-1, Budafok–Szentlőrinc 0-2

2016/2017 (NB III.): Szentlőrinc–Budafok 0-2, Budafok–Szentlőrinc 4-1

2021/2022 (NB II.): Szentlőrinc–Budafok 1-2, Budafok–Szentlőrinc 1-0

 

A 6. forduló programja: Budafok–Szentlőrinc (augusztus 28., vasárnap, 17.30), Szombathelyi Haladás–Soroksár, Nyíregyháza–Ajka, Csákvár–PMFC, Mosonmagyaróvár–MTK, Békéscsaba–Dorog, ETO FC Győr–Tiszakécske, DVTK–Kazincbarcika, HR-Rent Kozármisleny–Gyirmót FC Győr, Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia.