Elszántság, koncentráció, összetartás

Holnap kezdetét veszik a 2021/2022-es másodosztályú küzdelmek, csapatunk mentálisan és fizikálisan is készen áll a kihívások teljesítésére.

 

Ahogy az a szerdán rendezett szurkolói ankétunkon is elhangzott, a Szentlőrinc az NB II. idei kiírásában nem pusztán bent szeretne maradni, hanem minél több ellenfélcsapat szezonjába bele szeretne szólni kellemetlenül. 

Sok távozó ide vagy oda, csaknem ugyanannyi érkezővel erősödött az együttes, s a szó szoros értelmében véve valóban nem létszámpótlásról van szó, hanem erősítésekről, kiderül ez Harsányi István nyilatkozatából is, aki már jó ideje meghatározó tagja a Szentlőrincnek, mi több csapatkapitánya is: 

- Azt gondolom, bár 17 távozó volt a nyári időszakban, a csapat gerince mégis megmaradt. Sokat kellett igazolnunk, ilyenkor felmerülhet az összeszokatlanság problémája, de úgy vélem, a sok új érkezőből előnyt is lehet kovácsolni, mert a klub egyszerre igyekezett ötletes játékosokat igazolni, továbbá olyan személyiségeket, akik az öltözőnkhöz, identitásunkhoz is illeszkednek – vélekedett elszántan és derűsen Harsányi István.

-Azt várom az új szezontól, hogy az érkezőkkel kiegészülve újra egy erős közösség alakuljon ki Szentlőrincen, amely együtt tud mozogni, képes közösen is a célirányosságra, és amely minden körülmények között alázatos marad – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. - Elégedett vagyok a játékosok karakterével, maximális koncentrációt várok a mérkőzések egészén, valamint azt, hogy mindenki kezelje felelősségteljesen a pozícióját, szerepkörét a végső sikerek elérésének érdekében. Már most, Szolnokon el szeretnénk kezdeni gyűjteni a pontokat agresszív teljesítménnyel és szervezett játékkal előrukkolva.

Úgy tűnik, megkerülhetetlen, hogy a csapatunk körüli beszédteret meghatározzák az új játékosok, hiszen rengeteg érkezőről van szó, nem kevés bemutatkozónk lesz Szolnokon, abban biztosak lehetünk. Valószínűleg Erdélyi Botond is köztük lesz, aki a Budapest Honvéd-MFA neveltje. A 22 éves játékos lábában már 62 felnőtt NB II-es mérkőzés van, így elmondható, hogy együttesünk csak rutinosabb lett a személyével.

-Csapatként működünk és képesek vagyunk küzdeni egymásért, pedig még csak kevés időt töltöttünk együtt a legtöbben, ez a legnagyobb erősségünk – kezdte Erdélyi Botond. – Szervezett és stabil játékra vagyunk képesek mind védekezésben, mind támadásban, teljesíteni tudjuk azt, amit a Mesterünk elvár tőlünk. A klub filozófiáját nagyon vonzónak találom. Sok a fiatal, de kellő számban találni a keretben rutinosabb játékosokat is, akiktől lehet tanulni.

Erdélyi Botond eddigi karrierje során először költözött Baranya megyébe, így kitért klubunk városára, Szentlőrincre is: - Szentlőrinc egy nyugodt város, ahol szinte minden megtalálható. Mivel kisváros, az összetartás nagyobb, családiasabb hely, ami a szurkolói közegre is jó hatással lehet, és a csapat is ezt az összetartást kell leképezze, ami egy kisvárosban megvan.

Vasárnap, augusztus 1-jén a Szolnoki MÁV FC ellen lépünk pályára a Tiszaligeti Stadionban 19:00-ás kezdéssel. 

Hajrá, Lőrinc!