NB I-es tapasztalattal felvértezett játékost igazoltunk

Fotó: Kurdi József

Néhány napja igazolt hozzánk a Budafoktól Szabó Máté, aki a Győr elleni bajnokin már megmutatta, hogy nem hezitál, ha célba lehet venni a kaput. A 23 éves szélsőnek voltak anyagilag kecsegtetőbb ajánlatai, de ő mégis minket választott, mert bízik benne, hogy nálunk ismét csúcsformába tud lendülni.

 

A pedigréje ígéretes, hiszen a futballt Budatétényen kezdő Szabó Máté megfordult a Ferencváros utánpótlásában, majd a Puskás Akadémiához került, ahol több mint kilenc évet töltött el. Itt, az NB III-as csapatban mutatkozott be a felnőtt mezőnyben, aztán Csákvárra adták kölcsön, ahol már a másodosztályban futballozott, ezt követően pedig jött a Budafok, amellyel megjárta az NB I-et is. Tehetségére a korosztályos válogatottaknál is felfigyeltek, rendszeresen játszott az U21-es nemzeti csapatban is – sajnos a hazai rendezésű Európa-bajnokságon betegség miatt nem szerepelhetett.

– Sajnos az előző évem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, nem jött ki a lépés, hol kezdő voltam Budafokon, hol nem játszottam – mesélte Szabó Máté. – Én úgy érzem, hogy ennél több van bennem, ezért eldöntöttem, hogy váltani fogok. Több klub is megkeresett, köztük a Szentlőrinc is. Kaptam anyagilag sokkal előnyösebb ajánlatokat, mint a lőrincieké, de nagyon sokat számított, hogy a sportszakmai igazgató, Fekete Tivadar, akit régóta ismerek, folyamatosan keresett, éreztem, nagyon szeretné, ha hozzájuk igazolnék. Már majdnem megállapodtam egy másik csapattal, aztán mégis úgy döntöttem, hogy Szentlőrincre jövök. Beszéltem a vezetőedzővel, Marián Slukával is, ő is örült az érkezésemnek, és éreztem rajta, hogy segíteni szeretne nekem, mert tudja, mire vagyok képes.

Új játékosunk bemutatkozására nem sokat kellett várni, gyakorlatilag még arra sem volt ideje, hogy megtanulja újdonsült csapattársai nevét, és máris a kezdőben volt! A Győr elleni vasárnapi bajnokin veszélyesen futballozott, érződött rajta, hogy folyamatosan a kapu felé mozog, gólra törően játszik.

– Nagyon szeretem a párharcokat, keresem az egy-egy elleni lehetőségeket! Mindig támadó felfogásban játszom, ha lehet, kapura is lövöm a labdát. Szentlőrincen is gólokkal, gólpasszokkal szeretném segíteni a csapatot, amelynek az elsődleges célja a bentmaradás, de a középmezőny abszolút reális elvárás lehet számunkra. Egyénileg pedig azt szeretném, ha újra csúcsformába lendülnék, és a teljesítményemmel felkelteném élvonalbeli klubok érdeklődését. Nekem az a célom, hogy visszakerüljek az NB I-be!

Máté a 2020/2021-es szezonban stabilan játszott az elsőosztályban szereplő Budafokban, 30 bajnokin lépett pályára, 18-szor kezdőként számítottak rá – a gól viszont még hiányzik az NB I-ben. Egy évvel korábban is alapember volt a Budafoknál, az akkor még NB II-es csapatnál 26 meccset kapott, mindannyiszor kezdő volt, és 8 góllal segítette társait a bajnoki ezüstéremhez és a feljutáshoz.

– Nagyon örülök annak, hogy sikerült Mátét Szentlőrincre hoznunk! – mondta sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar. – Régóta ismerem, sokszor láttam az utánpótlásban, és a játéka mindig egyezett a futballról alkotott filozófiámmal. Ő egy nagyon energikus támadó, aki mindig arra törekszik, hogy eredményes legyen, gólokat lőjön vagy gólpasszokat adjon. Szépen indult a karrierje, végigjárta a ranglétrát, játszott az utánpótlás válogatottakban, aztán a Budafoknál egészen az NB I-ig jutott. Tavaly ősszel viszont nem kapott annyi lehetőséget, amennyire hivatott, ami most jól jött számunkra, hiszen ezért tudtuk szerződtetni. Nagyon örülök neki, hogy bár volt több megkeresése is, mégis minket választott, hiszen ez egy újabb nagyon jó visszajelzés számunkra: az a koncepció, amit a szentlőrinci klubnál képviselünk, egyre több játékos számára vonzó és hiteles!

Sok sikert kívánunk szentlőrinci színekben, Máté!