„Ennek a csapatnak nem a kieső zónában van a helye!”

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

A magyar válogatott EB-selejtezője miatt nem volt forduló az NB II-ben, csapatunknak tehát volt ideje szusszanni egyet, valamint erőt gyűjteni a folytatásra. A téli szünetben érkezett szélső támadónkat, Pintér Ádámmal beszélgettünk.

 

A mindössze 21 éves szélső támadónk, Pintér Ádám korábban a Debrecen színeiben az élvonalban is bemutatkozhatott, a téli szünetben pedig a Szegedtől érkezett hozzánk. Jó játékkal, gólokkal és gólpasszokkal akarja segíteni új csapatát, nyilatkozta január közepén honlapunknak – az azóta eltelt nyolc forduló során egyszer talált be, a Kozármisleny elleni hazai meccsen nagyon szép gólt szerzett. Jó lenne, ha a folytatásban több ilyet is látnánk tőle!

– Nagyon bízom benne, hogy lesznek még ehhez hasonló góljaim, sajnos fáj, hogy ez a találat nem ért győzelmet! Az első félidő abszolút a miénk volt, aztán a szünet után hagytuk, hogy az ellenfelünk focizzon – fogalmazott Pintér Ádám.

Sajnos a tavaszi szezon eddig eltelt szakaszában több olyan mérkőzés is volt, amelyeken úgy veszítettünk el pontot, pontokat, hogy nekünk állt a zászló. A nyolc bajnokinkból mindössze egyet nyertünk meg, háromszor döntetleneztünk, négyszer pedig kikaptunk.

– Volt olyan meccs, amelyiken végig, volt olyan, amelyen egy félidőn át domináltunk, aztán jött egy váratlan gól az ellenféltől, és összerogyott a csapat. Nagyon fájó pontokat veszítettünk az elmúlt hetek során, volt, ahol kettőt, volt ahol egyet. Ezek nagyon hiányoznak, főleg azért, mert simán be lehetett volna húzni őket. Az egész csapat kell ahhoz, hogy az ilyen mérkőzéseket megnyerjük, ha mindenki hozzáteszi a magáét, a maximumot nyújtja, és legalább úgy futballozunk, mint a Misleny ellen az első félidőben, akkor nem lehet kérdés, hogy bentmaradunk-e.

Csapatunk jelenleg, kereken tíz fordulóval a zárás előtt 28 ponttal a 18. helyen áll, ami osztályozót jelentene. Nagyon jó lenne innen feljebb lépni, egészen addig, hogy ne kelljen ráadásmeccsekre kényszerülnünk – maradjunk bent csont nélkül. Miután a tavaszi szezon eddigi része nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, nem jött rosszul számunkra a bajnoki szünet, kemény munkával készülhettünk a folytatásra.

– Először is jót tett mindenkinek a háromnapos szünet, mindenki ki tudta szellőztetni a fejét. Az edzéseken egyébiránt sosincs probléma, minden játékos beleteszi a munkát, megcsinálja a magáét, csak a mérkőzéseken kellene eredményesebbnek lennünk – mondta Pintér Ádám. – Én úgy érzem, hogy ez egy erős keret, egy jó közösség, amely ha megfelelően áll a dolgokhoz, nem kérdés, hogy eléri-e a célját. Ennek a csapatnak nem a kiesőzónában van a helye!

A bajnokság a hétvégén a 29. fordulóval folytatódik, csapatunkra hazai mérkőzés vár, április 2-án, vasárnap 16.00 órakor a Csákvárt fogadjuk. Nagyon fontos lenne már nyernünk, s erre minden esélyünk megvan, hiszen leendő ellenfelünk is a bentmaradásért harcol, mindössze öt ponttal gyűjtött eddig többet nálunk.