Erre lehetett számítani: minden a mi otthonunkban dől majd el!

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Megkezdtük az osztályozós párharcot a Putnokkal, és ahogy az várható volt, az első mérkőzésen semmi sem dőlt el: 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. Nincs mese, jövő vasárnap Szentlőrincen, szurkolóink segítségével győznünk kell!

 

A két csapat legfeljebb videóról ismerte egymást, így aztán senki sem tudta pontosan, kitől mi várható ezen az osztályozós mérkőzésen. Sajnos a meccs eleje nem a szájízünk szerint alakul, ugyanis a házigazdák a 10. percben szabadrúgást kaptak, amit Lőrincz Attila gólra váltott (1-0) – máris hátrányban voltunk. A folytatásban többet birtokoltuk a labdát, voltak ígéretes lehetőségeink, de egyet sem tudtunk értékesíteni, ugyanakkor a hazaiak villámgyors kontrákkal veszélyeztettek.

A második félidő változatlan felállásban kezdtük, majd néhány perccel később kettőt is cseréltünk, Helesh és Múcska lépett pályára. Egyre inkább a mi akaratunk érvényesült, mentünk előre becsülettel az egyenlítés érdekében, látszott a srácokon, hogy mindent beleadnak. Meg is lett az eredménye! A 70. percben Pataki Bence került nagy helyzetbe, amit nem is hibázott el, a léc alá vágta a labdát (1-1)! Az egyenlítés után nagyon úgy tűnt, hogy a fordításhoz is lesz elég erőnk, energiánk: támadtunk, voltak helyzeteink, de sajnos egyet sem tudtunk már gólra váltani, így maradt a döntetlen.

Mindez azt jelenti, hogy a párharc egy hét múlva, jövő vasárnap dől el Szentlőrincen. Ami biztos: óriási csata, izgalmas meccs várható! Minden szurkolónkra szükségünk lesz!

Érdekesség, hogy a másik osztályozós párharc első mérkőzése is döntetlennel zárult: Tatabánya–Békéscsaba 2-2.

 

 

NB II. OSZTÁLYOZÓ 1. MÉRKŐZÉS:

Putnok FC – Szentlőrinc 1-1 (1-0)

Putnok FC: Mészáros D. –  Galacs (Kovács D., 84.), Szabó K., Tordai, Nemes –  Lőrincz A., Vattay, Váradi (Dobrovolszki, 61.) – Korbély (Mrva, 72.), Boros G., Pócsik. Vezetőedző: Szala Ákos

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán – Hleba, Medgyesi (Sághy, 79.), Kesztyűs (Múcska, 53.) – Novák Zs. (Szabó Z., 89.), Csörgő (Helesh, 53.), Pataki. Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Lőrincz (10.), ill. Pataki (70.)

 

Az NB II-es Osztályozó 1. mérkőzéseinek eredményei: Tatabánya-Békéscsaba 2-2.