„Érzem a bizalmat, így pedig lehet dolgozni!”

Egy ilyen sikeres szezon után nyilván nem kelt szenzációt a hír: továbbra is Marián Sluka irányítja majd NB II-es felnőtt csapatunkat. A szakemberrel két éves szerződést kötöttünk.

A Szentlőrinc labdarúgócsapata először szerepelt a második vonalban, s bár újoncként, ráadásul rendkívül fiatal kerettel vágtunk neki az NB II-nek, mégis sikerült kivívnunk a bentmaradást. Bravúr volt ez a javából!

Miután a szakmai stáb és a játékosok abszolút megértették egymást, kiválóan tudtak együtt dolgozni, nem mellesleg az eredmények is jöttek, klubunk vezetősége úgy döntött, hogy továbbra is Marián Sluka vezetőedzővel képzeli el a folytatást: a szakvezetővel 2023-is szerződést hosszabbítottunk.

– Szentlőrincen olyan közegbe kerültem, ahol nagyon pozitív emberek vesznek körül – fogalmazott Marián Sluka. – Érzem a bizalmat, így pedig lehet dolgozni! Szabadon dönthetek, kiválaszthatom az irányt, a klub által megfogalmazott stratégia pedig nem változik menet közben. Nem tagadom, voltak megkereséseim, két NB II-es csapat is hívott magához, de nemet mondtam: én inkább most ezen az úton szeretnék továbbmenni. Tisztában vagyok vele, hogy a lehetőségeink behatároltak, de ami adott, abból a maximumot akarjuk kihozni! Bízom benne, hogy az elmúlt szezonban mutatott kemény szakmai munkával a következő idényben is sikeresek lehetünk, meg tudjuk ismételni azt, amit most véghezvittünk.

– Marián Sluka teljesítette azt, amit a szezon előtt elvállalt, a csapatunk bentmaradt az NB II-ben! – mondta tulajdonosunk, Kovácsevics Csaba. – Fiatal, ambiciózus edző, akivel mind emberileg, mind szakmailag elégedett voltam. Látszott, hogy remekül együtt tud dolgozni a stáb többi tagjával, a játékosokkal és a vezetőséggel is. Olyan szakember, aki fejlődni akar, ahogy a csapatunk, ő is előrébb akar lépni!

Az újonc Szentlőrinc 42 ponttal a 16. helyen zárta a szezont, így a következő idényben is ott lesz az NB II. rajtján!

Sok sikert kívánunk Marián Slukának a 2021/2022-es szezonra is!