Ez egészen hihetetlen: az Ajka is elvitte a három pontot!

Fotó: Kurdi József

A nyeretlenül megvívott hazai bajnokik után az Ajka ellen mindenképpen győzni akartunk – kellenek a pontok, nincs még vége a bajnokságnak. Sajnos most sem sikerült, az első félidő egyetlen találata, hogy a vendégek megnyerjék a meccset.

 

Ha egy csapat gödörben van, rendszerint nagyon nehéz kimászni belőle. Mi pont ezt a helyzetet éljük át.

Zsinórban három nyeretlen meccsel a hátunk mögött fogadtuk a 33. fordulóban az Ajkát, s mindenki nagyon fogadkozott, hogy ezen a bajnokin nem lesz pardon, ha törik, ha szakad, nem maradunk pont nélkül. Sajnos nem kellett fél óra ahhoz, hogy ráébredjünk: megint bajban vagyunk! Ahelyett ugyanis, hogy mi szereztünk volna vezetést, amivel arra kényszerítettük volna ellenfelünket, hogy ő fusson az eredmény után, egy hibát követően hátrányba kerültünk. Az utóbbi időszakban pedig ez nem jelentett túl sok jót számunkra.

Most is így történt. Bár igyekeztek a srácok, tették a dolgukat, de túl sok ötletes, kreatív megoldást, gyors és veszélyes támadást nem láttunk. Inkább csak helyzetecskékig jutottunk, igazán nagy ziccert nem tudtunk kidolgozni, az idő előrehaladtával pedig egyre magabiztosabbá váltak a vendégek. A 75. percben, Szabó Máté szabadrúgásánál felcsillant a remény, hogy talán meglesz az egyenlítés, de az ajkai kapus hárított, az utolsó percben pedig egy büntetőgyanús szituáció segíthetett volna – de nem kaptunk tizenegyest.

Újabb nagyon fájó vereséget szenvedtünk, ami azt eredményezte, hogy immár a 13. helyen állunk, és a legjobb kieső, a Budaörs csak hat pontra van tőlünk. Fel kell ébredni!

 

MERKANTIL BANK LIGA, 33. FORDULÓ:

Szentlőrinc – FC Ajka 0-1 (0-1)

Szentlőrinc: Hajagos – Harsányi, Nagy Zs., Tamás L., Nagy B. – Mucsányi (Török, a szünetben), Havas – Drljo (Hesz, a szünetben), Szabó M. (Onuigbo, 89.), Rétyi (Mervó, 70.) – Grumics (Németh B., a szünetben). Vezetőedző: Marián Sluka

FC Ajka: Horváth D. – Szűcs, Heffler T., Tar, Présinger – Lehoczky, Tóth G. (Vogyicska, 86.) – Csizmadia (Tajthy, 71.), Sejben, Gaál – Szarka (Kenderes, 81.). Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerző: Szarka (29.)

Sárga lap: Szabó (16.), Mucsányi (34.), Török (60.), ill. Lehoczky (16.), Sejben (84.), Tajthy (87.)

Kiállítva: Onuigbo (94.)

 

PERCRŐL PERCRE:

6. perc: Drljo távoli lapos próbálkozását könnyen hárította a vendégek kapusa.

12. perc: Gaál Bálint próbálkozott 20 méterről balról, de átlövése egy fél méterrel elkerülte a hazai kaput.

17. perc: Egy jobb oldali beadás Rétyit találta meg a vendég tizenhatoson belül, de nem tudott veszélyeztetni a támadó.

20. perc: Ismét laposan próbálkozott távolról Drljo, az oldalhálóban kötött ki a labda.

24. perc: Szarka érkezett remekül egy bal oldali beadásra, de az útjába vetődő Hajagos, Nagy páros mellett egy méterről a felső kapufát lőtte ki.

29. perc: Egy élesen belőtt labdát Hajagos épp Szarka elé ejtett, aki közelről nem hibázott, a léc alá vágta (0-1).

41. perc: Csizmadia kapott jó helyzetben labdát, fordulásból lőtt laposan a tizenhatos vonaláról, de Hajagos védett. A kontrából veszélyeztethetett volna a Lőrinc, de Drljo egy csel után csúnyán fölé lőtt 15 méterről.

52. perc: Németh passzából Havas tört be a vendég tizenhatoson belülre, de közben szabálytalankodott a vele ütköző védővel szemben.

55. perc: Hesz Olivér labdájának szeme volt, tökéletesen találta meg Németh Barnabást, de a csatár lapos lövésébe bele tudta tenni a lábát Horváth Dániel.

67. perc: Csizmadia érkezett jól a kapu elé, de a jobb oldali beadást közelről Hajagos kezébe fejelte.

75. perc: Szabó Máté 22 méterről végzett el veszélyesen egy szabadrúgást, de Horváth Dániel hárítani tudott.

90+1. perc: Nagy Barnabás lábára léptek rá a vendég tizenhatoson belül, a játékvezető nem látta szabálytalannak az esetet.