„Ez egy nagyszerű szereplés, sokan nem gondolták volna, hogy középcsapat leszünk!”

Fotó: Kurdi József

A válogatott szereplése miatt beiktatott bajnoki szünet lehetőséget ad arra, hogy értékeljük a 2021/2022-es szezonból eltelt időszakot. Kapusedzőnk, a korábbi kiváló hálóőr, Kovácsevics Árpád szerint nagyon jó úton járunk, sikeréhes a szakmai stáb minden egyes tagja, és a három kapusunk munkájára sem lehet egyetlen rossz szava sem!

 

A bajnokság háromnegyede már lement, 29 fordulót követően NB II-es csapatunk 38 ponttal a 10. helyen áll, vagyis a középmezőny stabil tagja. Ahhoz képest, hogy ősszel nem volt hazai pályánk, s Kaposvárra kellett utazgatnunk, ha otthon akartunk játszani, ez igazán nagy fegyvertény!

– Tavaly abszolút újoncként már három fordulóval a bajnokság vége előtt bentmaradtunk, ami véleményem szerint kisebbfajta csoda volt! – tekintett vissza az előző szezonra Kovácsevics Árpád, aki 2020 nyarán csatlakozott a szakmai stábunkhoz kapusedzőként. –  A régi futballmondás szerint a második év még keményebb, még húzósabb, és ez így is van. Ráadásul a mezőny is sokkal erősebb lett, gigászi küzdelem megy minden pontért! Mindezek ellenére mi ősszel egy tízmecccses veretlenségi sorozattal indítottunk, amire országos szinten is felkapták a fejüket a futballszerető emberek. Mindez természetesen kellő stabilitást adott nekünk a folytatásra. Nagyon fontos megjegyezni, hogy úgy tudtunk ilyen jól szerepelni az előző idényben és most is, hogy jó egy évig nem játszottunk hazai pályán, ami szerintem félszezononként mínusz öt-hat pontot jelentett! Szóval ennek fényében nyugodtan mondhatom: ez egy nagyszerű szereplés, sokan nem gondolták volna, hogy középcsapat leszünk!

De azok vagyunk, köszönhetően elsősorban az egyesületnél zajló komoly szakmai munkának. Ha nem dolgoznának ilyen elhivatottan, szenvedélyesen az edzők, valószínűleg Kovácsevics Árpád sem lenne nálunk.

– Nekem nagyon sokat jelent, hogy sikeréhes a csapat és a szakmai stáb is! A kollégáim mind ambiciózusak, tehetséges szakemberek, akik fejlődni akarnak. Én vagyok a korelnök közöttük, s pontosan látom, hogy mit, mennyit és hogyan dolgoznak. Emellett ez egy nagyon családias hangulatú egyesület, ami szintén szimpatikus számomra, nem csoda, hogy nagyon jól érzem itt magam!

Kovának a kapusaira sem lehet panasza, a rengeteg közös munkának ugyanis megvan az eredménye a bajnoki szereplés során. A 29 forduló során 32 gólt kaptunk, ami épphogy több a meccsenkénti egyes átlagnál, ráadásul csak hét csapat kapott nálunk kevesebbet. Természetesen ez nagyban köszönhető a stabil, masszív védekezésnek, de a kapusaink teljesítménye is kellett hozzá.

– Maximálisan elégedett vagyok mindhárom kapusom, Prokop Rostislav, Hajagos Tamás és Rátkai Zsolt edzésmunkájával! Tényleg csak rajtuk múlik, hogy mire viszik a későbbiekben! Az őszi szezont Hajagossal kezdtük, aztán megsérült, Prokop pedig a helyére beállva élt a lehetőséggel. A stabil teljesítményének köszönhetően őrzi a helyét a kapuban, az ősszel többször is szenzációsan védett, 7-es, 8-as, 9-es osztályzatokat is kapott. Nagyon bízom benne, hogy a hátralévő időszakban ugyanígy fognak dolgozni és ugyanilyen jól fognak produkálni, ha továbbra is hozzáteszik a magukét, akkor reményeim szerint erős középcsapatként zárjuk a bajnokságot – fogalmazott Kovácsevics Árpád.