Ez hatalmas fegyvertény: legyőztük a dobogós Szegedet!

Fotó: Kurdi József

Újabb szép skalpot gyűjtött be NB II-es csapatunk, amely hazai pályán egy góllal legyőzte a remek passzban lévő, tavasszal még veretlen Szeged-Csanád Grosics Akadémiát. Nagyon megdolgoztak a fiúk ezért a sikerért!

 

Nagyon nehéz feladat előtt álltunk, hiszen a szegediek a tabella harmadik helyén álltak a mérkőzés előtt, és tavasszal az egyik legjobb formában lévő csapatnak számítottak a mezőnyben, ugyanis még veretlenek voltak. Rögtön hozzátehetjük, mi sem vagyunk rossz passzban, főleg hazai pályán – 2022-ben mindkét bajnokinkat megnyertük saját szurkolóink előtt!

A csípős hideg sajnos sok szurkolót otthon tartott, ezúttal nem voltak annyian a lelátón, mint korábban. Bánhatják, hogy nem jöttek ki! Hamar kiderült, hogy két masszív, szervezett csapat találkozott egymással, miként az is, hogy abszolút semmi félnivalónk nincs. Lehet, hogy a Szeged előrébb áll a tabellán, de hasonló játékerőt képvisel, mint mi. Az első félórában két szabadrúgás jelentette a legnagyobb veszélyt: mindkettőt ígéretes pozícióból végezhették el, de a kapusoknak egyszer sem volt dolga – előbb Horváth Krisztofer, majd Szabó Máté szalasztotta el az esélyt.

Nem sokkal később már gólnak örülhettünk, amiben vastagon benne volt Tamás László! Belső védőnk észrevette, hogy hosszú keresztpasszal indíthatja Harsányit, meg is találta csapattársát, akit a 16-oson belül csak szabálytalanság árán tudtak megállítani a vendégek. Jöhetett a büntető, amit csapatkapitányunk nem engedett ki a kezéből, s miután a kapuba vágta a labdát, máris megvolt a vezetés (1-0)!

Sőt, az első félidőben növelhettük volna az előnyünket! Erdélyi jól játszotta meg a jobb oldalt, két akciója is gólhelyzetet eredményezett, de előbb Rétyi lövését védte Molnár, majd Grumics fejesénél nem volt szerencsénk.

A szünet után szinte rögtön megduplázhattuk volna az előnyünket, Hesz Olivér fejesénél ugyanis már-már gólt kiáltottunk, de a vendégek a gólvonalon mentettek! Nagy kár volt érte! Az 59. percben a Szeged előtt adódott nagy helyzet (az első a mérkőzésen…), de szerencsére Prokop kiváló ütemben mozdult ki a kapujából. A 62. percben aztán kettőt is cserélt a megbízott edző, Andorka Péter (fura meccs volt ez, hiszen mindkét vezetőedző, Marián Sluka és Dragan Vukmir is eltiltását töltötte), beküldte Dobos Áront és Csoboth Kevint is – abszolút nem bántuk, hogy ilyen játékosok több mint egy órán át nem kerültek pályára…

Az utolsó félórát alaposan megnyomták a vendégek. Sorra jöttek a kapunk elé a szögletek, amik mindig sok veszélyt hordoztak magukban, és a szélvészgyors Csobothot sem volt egyszerű megfékezni – de megoldottunk minden feladatot. Bár kicsit úgy tűnt, Antal Péter játékvezető addig akarja vezetni a meccset, amíg a vendégek nem egyenlítenek ki, egész egyszerűen nem tudta olyan hosszúra nyújtani a hosszabbítást, hogy ez összejöjjön: az utolsó pillanatokban még volt egy óriási tűzijáték a kapunk előtt, ám ezt is megúsztuk, így a végén újabb hazai győzelemnek örülhettünk! Ez férfimunka volt, fiúk!

MERKANTIL BANK LIGA, 26. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-0 (1-0)

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Hesz, Tamás L., Nagy B. – Biben, Jancsó (Havas, 78.) – Harsányi (Nagy Zs., 90.), Szabó M., Rétyi (Török, 68.) – Grumics (Németh B., 90.). Megbízott edző: Pichler Gábor

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár – Ódor, Temesvári, Pejovic, Bencze (Dobos Á., 62.) – Kovács M., Farkas – Kővári (Germán, 79.), Kóródi (Csoboth, 62.), Gajdos – Horváth K. (Debreceni, 79.). Megbízott edző: Andorka Péter

Gólszerző: Harsányi (34. - büntetőből)

Sárga lap: Rétyi (19.), Erdélyi (83.), Harsányi (89.), ill. Farkas (14.)