Ez már nagyon kellett: győztünk Szegeden!

Fotó: Gémes Sándor

Jól játszottunk, négy gólt lőttünk és három pontot szereztünk Szegeden, minden a mi szájízünk szerint alakult tehát az NB II. 22. fordulójában lejátszott bajnokin. Óriási szükségünk volt erre a sikerre!

 

Nagyon jó kimondani, hogy van olyan élcsapat az NB II. mezőnyében, amelynek mi vagyunk a mumusai – ráadásul azok is tudtunk maradni! A Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni idegenbeli mérkőzéshez úgy állhattunk hozzá, hogy a múlt, az egymás elleni eredmények alapján nem volt félnivalónk (az eddig lejátszott öt meccsből négyet megnyertünk, egyszer pedig döntetleneztünk), ugyanakkor mindenki tisztában volt vele, hogy most nem a múlt játszik, hanem ezen a kilencven percen kell tudásunk legjavát mutatnunk.

Sikerült! A mérkőzés eleje ugyan a házigazdáké volt, de kis idő múltán egyre inkább magunkra találtunk, és egyre bátrabban kezdtünk futballozni. A 29. percben aztán jó helyről jutottunk szabadrúgáshoz, amelyet Daróczi végzett el, s lövése után a bal alsó sarokban kötött ki a labda (0-1). A szegediek még fel sem ocsúdtak a sokkból, jött a következő: Kesztyűs pontos beadását követően Keresztes szép fejessel megduplázta az előnyünket (0-2). S ha ez nem lett volna elég, néhány perccel később jött Rétyi, aki szintén betalált (0-3).

Álomszerű volt számunkra ez az első félidő!

A szünet után a hazaiak nagyon hamar szépítettek, félő volt, hogy vérszemet kapnak. Néhány perccel később Gajdos révén újabb gólt szereztek, de a támadó lesen volt, így maradt az 1-3. A folytatásban szerencsére álltuk a sarat, nem engedtük közelebb az ellenfelünket, sőt, a hajrához érve megadtuk a kegyelemdöfést: Taipi találata végképp eldöntötte a meccset (1-4). Nem sokkal később Kundrák még lőtt egy kétségtelenül szép gólt, de ez már nem osztott, nem szorzott, a három pont a miénk lett!

És hogy mekkora szükségünk volt erre a sikerre, azt pontosan jelzi, hogy legutóbb 2022. október 22-én, a 13. fordulóban nyertünk, amikor a Haladást vertük hazai pályán 2-0-ra! Azt követően nyolc nyeretlen bajnoki következett, s ez a rossz sorozat szakadt meg most ezzel a gyönyörű idegenbeli győzelemmel!

 

MERKANTIL BANK LIGA, 22. FORDULÓ:

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Szentlőrinc 2–4 (0–3)

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács J. – Könczey (Beronja, a szünetben), Temesvári, Tóth B., Kővári – Papp Á., Farkas A. (Rácz B., 69.), Szakály D., Gajdos – Bíró B. (Kundrák, a szünetben), Haruna. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Szentlőrinc: Prokop – Farkas M., Keresztes, Tamás L., László D. – Papp G. B. (Csörgő, 68.) – Pintér Á. (Radosevic, 58.), Daróczi, Kesztyűs (Havas, 76.), Rétyi (Vidnyánszky, 68.) – Novák Zs. (Taipi, 58.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gólszerzők: Papp Á. (47.), Kundrák (82.), ill. Daróczi (29.), Keresztes (37.), Rétyi (45.), Taipi (80.)

 

Percről percre:

29. perc: Daróczi végezhetett el szabadrúgást 18 méterre a kaputól, a lövése után a labda megpattant a sorfalon, és a jobbra mozduló kapust becsapva a bal alsóban kötött ki (0-1).

37. perc: Egy jobboldali szögletet követően Kesztyűshöz került a labda, aki hajszálpontosan ívelt az 5-ösön álló Keresztes fejére, védőnk pedig a jobb alsóba csúsztatott (0-2).

45. perc: Rétyi kapott nagyon jó indítást a bal oldalon, a 16-oson belül csinált egy cselt, majd a kapu bal oldalába csavart (0-3).

47. perc: Harunát találta meg kiválóan Kővári, a támadó a jobb kapufára lőtte a labdát, a kipattanó viszont Papp Áronhoz került, aki 6 méterről nem hibázott (1-3).

80. perc: Egy rosszul visszapasszolt labdára Taipi csapott le, aki kicsit vezette, majd 17 méterről a bal alsó sarokba helyezett (1-4).

82. perc: Kundrák cselezte be magát a bal oldalon a 16-oson belülre, majd nagy gólt lőtt a hosszú sarokba (2-4).

 

A 22. forduló eredményei: Békéscsaba-Gyirmót 1-1, Budafok-Kazincbarcika 4-0, Csákvár-Soroksár 0-0, Dorog-MTK Budapest 0-2, Győri ETO-Szombathely 1-3, Kozármisleny-Ajka 0-1, Mosonmagyaróvár-PMFC 1-2, Nyíregyháza-Siófok 1-1.

A 22. forduló további mérkőzései: DVTK-Tiszakécske (2023.02.06, 19:00, élőben az M4 csatornán)