Ez most élet-halál harc lesz

A bajnokság háromnegyede már lement, sajnos az utolsó előtti, tehát kieső helyen állunk, és szerdán olyan csapattal találkozunk, amelynek ugyanannyi pontja van, mint nekünk. Mindenképpen nyernünk kell Kazincbarcikán, így véli ezt fiatal játékosunk, Törőcsik Péter is.

 

Sorra mennek a fordulók, mi pedig sorra hagyjuk ki a felzárkózási, feljebb lépési lehetőségeket. A tavasz kiválóan indult számunkra, hiszen január 31-én legyőztük a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát, ám azóta mintha elvágták volna: nyolc meccs óta nyeretlenek vagyunk! Ezt nem lehet büntetlenül megúszni!

Nem is úsztuk meg, hiszen most már kieső helyen vagyunk, és mindössze nyolc fordulónk van arra, hogy kiharcoljuk a bentmaradást. Mindenkinek a tudása legjavát kell nyújtania ahhoz, hogy ez sikerüljön!

– Az elmúlt két mérkőzésen látottak már bizakodásra adnak okot, a Győr ellen szerintem mi voltunk a jobbik csapat, de a gól, a gólok most is hiányoztak – fogalmazott 19 éves játékosunk, Törőcsik Péter, aki jó formában van, rendre helyet követel magának a csapatban. –Én is úgy érzem, hogy jó formában vagyok, de a győriek ellen hiába volt két próbálkozásom, én sem tudtam a kapuba találni. Szóval most már tőlem is extrák kellenek, egy remek cselsorozat, gólpassz, vagy éppen gól!

A csapat érzi, hogy jó úton jár, ugyanakkor a folyamatosan sikertelenség nyilván nyomot hagyott mindenkiben. Nincs mese, ezt most le kell vetkőzni, félre kell tenni, mert szerdán (16.30) olyan bajnoki következik, amely létfontosságú lehet a bentmaradás szempontjából. Jelenleg a Kazincbarcika és mi is kieső helyen állunk, előbbi a 18., mi a 19.-ek vagyunk, s mindkét csapatnak 30 pontja van. Aki ezt a meccset megnyeri, nemcsak a másikat hagyja faképnél, hanem valószínűleg el is mozdul a kieső zónából.

– A következő négy mérkőzésünk nagyon fontos lesz, közülük is talán a holnapi lesz a legfontosabb, hiszen olyan csapattal találkozunk, amelynek ugyanannyi pontja van, mint nekünk. Mindenképpen győznünk kell, meg kell szereznünk a három pontot! Aztán ugyanígy kell folytatnunk, a további három meccsből is jól kell kijönnünk – mondta Törőcsik.

Legyen így!

A 31. forduló programja: Kazincbarcika–Szentlőrinc, DEAC–Vasas, Soroksár–Siófok, Dorog–DVSC, Kaposvár–Gyirmót FC Győr, Ajka–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Nyíregyháza–Budaörs, ETO FC Győr–Szombathelyi Haladás, Békéscsaba–Csákvár, PMFC–Szolnok.