Ezen a meccsen nincs pardon: mindenképpen meg kell nyernünk!

A Szegeden aratott ragyogó győzelem után hazai pályán folytatjuk a bajnokságot, és egy olyan mérkőzés előtt áll NB II-es csapatunk, amely nagyon fontos lehet a folytatást illetően: a sereghajtó Dorogot mindenképpen le kell győznünk! Biztos, hogy nem lesz egyszerű, de meg kell oldanunk a feladatot.

 

A tavaszi szezon első két mérkőzésén látottak alapján joggal bizakodhatunk a folytatást illetően. Már a rajton, az MTK vendégeként sem vallottunk szégyent, szervezetten futballoztunk, de a mezőny egyik legerősebb csapatánál végül kikaptunk, a Szeged otthonában viszont nem csak kiválóan játszottunk, mindez gólokkal is párosult, ennek köszönhetően pedig 4-2-es győzelmet arattunk.

Bízunk benne, hogy ez nagy lökést ad a továbbiakra! Óriási szükségünk volt erre a sikerre, amely megalapozhatja a tavaszi folytatást. Ha hasonlóan állunk hozzá az előttünk álló meccsekhez, ha hasonlóan eredményes játékkal rukkolunk elő, akkor nem jelenthet gondot a bentmaradás elérése – nem mellesleg el fogunk mozdulni az osztályozót jelentő pozícióból is.

A következő lépést most vasárnap tehetjük meg! Azt a Dorogot fogadjuk ugyanis hazai pályán, amely a tabella utolsó helyén áll, ebből fakadóan mindenképpen itthon kell tartanunk a három pontot. Ugyanakkor mindenki tisztában van vele, hogy ez nem lesz egyszerű feladat. Egyrészt a leendő vendégeinket az a Marián Sluka irányítja vezetőedzőként, aki közel két szezonon keresztül a mi csapatunkat vezette sikeresen az NB II-ben, s aki emiatt úgy ismeri a Szentlőrincet, mint a saját tenyerét. Másrészt a dorogiak természetesen minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy bentmaradjanak! Új játékosokat szerződtettek, mint például a rutinos belső védőt, Preklet Csabát, illetve a tehetséges balhátvédet, Kotula Mátét. Az első tavaszi fordulóban képesek is voltak egy nagy meglepetésre, hiszen pontot szereztek Gyirmóton (1-1), majd hazai pályán helytálltak az MTK-val szemben (0-2).

– A szegedi győzelmünk kapcsán a legfontosabb a három pont megszerzése mellett az volt, hogy teljesen más hangulatban tudtuk elkezdeni a hetet: így azért sokkal könnyebb volt felhívni a hibákra a figyelmet, mert hibák akadtak azon a mérkőzésen is – fogalmazott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – Nyilván sokkal jobb most a légkör, mint amikor sikertelenek voltunk. Ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy egy szép győzelem után mentünk az ősszel Dorogra, és tudjuk, mi lett belőle, 2-1-re kikaptunk… Még egyszer nem követjük el ugyanezt a hibát! A héten nagyon keményen készültünk, figyelmet szenteltünk a saját játékunknak és természetesen az ellenfél játékát is elemeztük. Bízom benne, hogy a játékosaimból olyan reakciót vált ki az a nyomás, amire a meccsen számítok, amivel eredményesek lehetünk: az ellenfelünk egy nagyon agresszív, kellemetlen csapat, amely ellen nehéz játszani!

A két csapat eddig ötször találkozott egymással az NB II-ben, s eddig egyszer sem tudtunk győzni.

2020/2021: Dorog–Szentlőrinc 0-0, Szentlőrinc–Dorog 0-2

2021/2022: Szentlőrinc–Dorog 0-0, Dorog–Szentlőrinc 2-2

2022/2023: Dorog–Szentlőrinc 2-1

 

A 23. forduló programja: Szentlőrinc–Dorog (február 12., vasárnap, 14.00), Siófok–ETO FC Győr, Soroksár–Nyíregyháza, Kazincbarcika–Mosonmagyaróvár, Gyirmót FC Győr–Budafok, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szombathelyi Haladás, Tiszakécske–Csákvár, Ajka–DVTK, PMFC–HR-Rent Kozármisleny, MTK–Békéscsaba.