Ezért csillagos ötös jár, fiúk!

Zsinórban öt döntetlen után nem jött a hatodik – helyette megérkezett az első győzelmünk az NB II. 2021/2022-es szezonjában. Csapatunk fantasztikus első félidőt produkált a III. Ker. TVE elleni meccsen, az első 28 percben négy gólt szereztünk!

  

Mindenki tisztában volt vele, hogy nyerni kell. Szép, szép a veretlenség és az öt döntetlen, de az egy pontocskákkal nem nagyon haladtunk előre, kellett már egy győzelem is.

Megszereztük, nem is akárhogyan!

Jól kezdtük a Kaposváron megrendezett hazai meccsünket, Tamás László révén már a 10. percben vezetést szerezhettünk volna, de ekkor még megúszták a vendégek. Néhány perccel később már nem volt szerencséjük. Jancsó szép lövése után a 19. percben máris 1-0-t mutatott az eredményjelző, hogy aztán kilenc perc alatt még háromszor zörgessük meg az ellenfél kapuját. Betalált Grumics, aztán Harsányi előbb fejjel, majd büntetőből is, így aztán szűk félóra után 4-0-ra vezettünk!

Jó volt az eredményjelzőre nézni!

Nagyon jól játszottunk ebben az időszakban, a védelmünk masszívan állt a lábán, jó helyeken szereztünk labdákat és veszélyes támadásokat vezettünk. A félidő hajrájára valamelyest csökkent a fölényünk, s egy hiba után tizenegyesből szépítettek a vendégek, de ez nem változtatott azon, hogy csapatunk minden kétséget kizáróan a legjobb félidőt produkálta, amióta az NB II-ben szerepel.

A második félidő már sokkal kevésbé volt mozgalmas, de ez várható volt. A III. Ker. TVE rendezte sorait, s megpróbálta csökkenteni jelentős hátrányát, minket pedig már nem hajtott a tatár. Ebben a negyvenöt percben nem nagyon volt esélyünk a gólszerzésre, ugyanakkor ellenfelünknek sem hagytunk sok levegőt, így végül maradt a félidei eredmény: 4-1-re nyertünk! A lefújás pillanatában óriási volt az öröm, hiszen a 2021/2022-es szezon első győzelmét szereztük meg, aminek köszönhetően nyolc ponttal feljöttünk a 11. helyre.

Szép volt, fiúk!

A bajnokságban most egy kis szünet következik, a 7. fordulóban, szeptember 12-én a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendégei leszünk.

 

Szentlőrinc – III. Kerületi TVE 4-1 (4-1)

Labdarúgó NB II., 6. forduló. Kaposvár, 200 néző. Vezette: Németh Ádám (Kiss Balázs, Baghy Csaba). Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes (Nagy Zs., 80.), Tamás L., Németh – Havas, Jancsó (Törőcsik, 69.) – Harsányi (Farkas, 80.), Biben, Sinanovics (Kovács M., 68.) – Grumics (Bányai, 85.). Vezetőedző: Marián Sluka. III. Kerületi TVE: Horváth T. – Kleisz (Bori, 33.), Erdei, Fejes, Bekker – Schuszter (Rédei, 33.), Egerszegi (Barczi, 58.), Rabatin – Sili (Tamási, 74.), Borvető, Remili (Horváth O. 74.). Megbízott edző: Czvitkovics Péter.

Gólszerzők: Jancsó (19.), Grumic (22.), Harsányi (26., 28. - másodikat büntetőből), ill. Remili (37.)

 

9. perc: Jancsó 21 méterről tűzte kapura a labdát, amely egy védőn megpattanva ment ki az alapvonalon.

10. perc: Harsányi szöglete után Tamás László 10 méterről, senkitől sem zavartatva fejelhetett, sajnos jócskán a felső léc felett szállt el a labda.

19. perc: Németh bal oldali bedobása beszállt az ötös közepéig, ahol kifejelték a vendég védők, a labda Jancsó elé került, aki 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

21. perc: Havas passzát követően Grumics helyezett 5 méterről a kapu bal oldalába (2-0).

26. perc: Biben adta be balról a labdát, Harsányi megelőzte a védőjét, és jobbról, 8 méterről a jobb felső sarokba fejelte (3-0).

28. perc: Sinanovicsot buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőt Harsányi végezte el, aki magabiztosan a kapu jobb oldalába vágta a labdát (4-0).

37. perc: Harsányi buktatta Borvetőt a 16-oson belül, ezúttal a III. Ker. TVE kapott tizenegyest. Remili állt a labda mögé, és kilőtte a jobb felsőt(4-1).

39. perc: Rédei ment el a jobb oldalon, az alapvonal közeléből erősen a kapu elé lőtte a labdát, amit Prokop a bal kapufa előtt ütött ki.

54. perc: Bori fordult kapura, 9 méterről laposan lőtt, a Tamás Lászlón megpattanó labdát Prokop magabiztosan fogta.

78. perc: Horváth Olivér cselezgetett, majd 16 méterről lőtt, a labda jócskán a felső léc felett hagyta el a játékteret.

82. perc: Rabatin próbálkozása után Prokop inkább szögletre ütötte az aláhulló labdát.

87. perc: Barczi indult el balról keresztbe, majd amikor tisztára játszotta magát, 21 méterről tüzelt: a kapu közepébe tartó labdát Prokop magához ölelte.

 

További eredmények: DVTK–PMFC 3-0, Soroksár–Nyíregyháza 2-3, Budaörs–Békéscsaba 1-1, Siófok–Budafok 1-1, Vasas–Kecskemét 1-1, Ajka–ETO FC Győr 1-0, Szombathelyi Haladás–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-0, Tiszakécske–Dorog 1-2.

(Fotó: Kurdi József)