Ezt is kivártuk: végre indul a tavaszi szezon!

Fotó: Kurdi József

Holnap beindul a tavaszi szezon a bajnokságban! Csapatunk rögtön hazai találkozóval indít, amelyen a Fehérvár II. együttesét fogadjuk – a célunk egyértelmű, szurkolóink segítségével meg kell szereznünk a győzelmet!

 

Nagy reményekkel vágunk neki a tavasznak, a bajnoki folytatásnak, hiszen az őszi idényt úgy zárta csapatunk, hogy reális esélye van arra, hogy elérje célját, megnyerje az NB III. Dél-nyugati csoportját. A helyzet jelen állás szerint a következő: a tabella élén ugyan az Iváncsa áll, de ugyanannyi pontja van, mint nekünk (43), csak a győzelmekből gyűjtött be többet (14, ill. 13). Ne feledjük, az őszi egymás elleni meccsünket 2-1-re megnyertük Szentlőrincen, ez roppant fontos lehet a végelszámolásnál!

Csapatunk keretében akadtak változások a téli szünetben, voltak távozók és érkezők is, emellett nagyon fontos, hogy felépültek a sérültjeink. A játékosnévsort látva nyugodtan kijelenthetjük, joggal bizakodhatunk egy szép és eredményes tavaszban! Amit holnap kora délután kezdünk: saját otthonunkban a Fehérvár II. együttesét fogadjuk. Az erőviszonyok alapján egyértelmű a helyzet, ennek a mérkőzésnek toronymagasan mi vagyunk az esélyesei, hiszen a második helyezett találkozik a tizenharmadikkal, ugyanakkor mindenki tudja, hogy ebben a mezőnyben egyetlen győzelmet sem adnak ingyen, meg kell majd dolgozni a három pontért!

– Csütörtökön még a MOL Magyar Kupában léptünk pályára, ebben a sorozatban a legjobb tizenhat közé jutottunk, tovább sajnos nem sikerült, így ezt a fejezetet le is zártuk – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Holnap már a bajnokságban vár ránk egy fontos feladat, hazai pályán azzal a Fehérvárral találkozunk, amely fiatalokból áll, lendületes, szervezett, focizni tudó és akaró csapat. Mi az elmúlt két napot elsősorban a frissítésre szántuk, fejben is fizikálisan is igyekeztünk mindenkit rendbe tenni. Óriási szükségünk van a három pontra, és bár a leendő vendégeink a bentmaradásért küzdenek, biztosan nem lesz könnyű dolgunk, mert extra motivációval fognak érkezni. Az biztos, hogy a kupameccsen tapasztalt egyéni hibák nem férnek bele, minimálisra kell csökkenteni a számukat. Szeretnénk dominálni ezen a hazai mérkőzésen is, azt akarjuk játszani, amire képesek vagyunk, végig nyomás alatt akarjuk tartani ellenfelünket, és természetesen ki kell használnunk az adódó lehetőségeinket!

A 18. forduló programja: Szentlőrinc–Fehérvár FC II. (március 3., vasárnap, 14.00, élő közvetítés a hivatalos YouTube csatornánkon), Paks II.–Iváncsa, Ferencváros II.–Bonyhád-Majos, PTE-PEAC–Érd, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Kaposvári Rákóczi FC, FC Dunaföldvár–Mohácsi TE 1888, FC Nagykanizsa–Dunaújváros, Szekszárdi UFC–MTK Budapest II.