Ezt nehéz lesz megemészteni: kikaptunk és kiestünk

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Az életünkért, az NB II-ben maradásért kellett (volna) harcolnunk a BVSC-Zugló elleni osztályozós párharc második mérkőzésén, de hiába játszottunk hazai pályán, hiába volt tömve a lelátó a szurkolóinkkal, az ellenfél győzött. Kiestünk, jöhet a harmadik vonal.

 

A pálya jó volt, az időjárás tökéletes, a sporttelepünkre pedig nagyon sokan érkeztek: tele lett a lelátó, és a pálya körül is mindenhol álltak szurkolók. Sokan szerettek volna segíteni csapatunknak a bentmaradás kiharcolásában.

Persze a legtöbbet a fiúk tehették azért, hogy ez összejöjjön. Miután az első meccsen, idegenben 0-0-s döntetlent értünk el, elég lehetett egy soványka egygólos győzelem is ahhoz, hogy elérjük célunkat – márpedig egy harmadosztályból érkező ellenfelet hazai pályán igenis le kell tudni gyűrni! A mérkőzés elején úgy tűnt, hogy nem is jelent ez gondot, Grumics többször is helyzetbe került: az 5. percben például ziccere volt, ám nem tudta az üres kapuba lőni a labdát, a bal kapufát találta telibe. Nem volt túl jó előjel… Az első félidőben a vendégek teljesen veszélytelenek voltak a kapunkra, ugyanakkor az látszott, hogy a védelmüket elég alaposan megszervezték, sejteni lehetett, hogy ezt nem lesz egyszerű áttörni a folytatásban.

A második félidőnek 0-0-ról rugaszkodtak neki a csapatok, aztán néhány perccel később már vezethettek volna a vendégek: egy támadáson belül kétszer is a felső léc mentett meg minket. De sajnos ez sem volt elég ahhoz, hogy magasabb sebességi fokozatba kapcsoljunk. Nagyon lagymatagon, lassan futballoztunk, hiányoztak a jó egyéni megoldások, az extrák, így a BVSC különösebb megerőltetés nélkül állta a sarat. A 71. percben aztán jött a hidegzuhany, ugyanis Horváth Rolandot hátulról meglökték a 16-oson belül, Karakó játékvezető büntetőt ítélt, amit Szilágyi kíméletlenül bevágott a bal alsóba (0-1). Mindenkiben meghűlt a vér, ez az eredmény ugyanis már kiesést jelentett!

Volt még vissza azonban húsz perc, ennyi idő alatt nem csak egyenlíteni, fordítani is lehet! Előbbi sikerült is, a 82. percben ugyanis Rétyi beadását követően Novák Zsombor fejelt a jobb alsóba (1-1) – talpra ugrasztva a lelátót! Mindenkibe visszatért az élet, ismét reménykedhettünk abban, hogy mégiscsak meglesz ez, valahogy legyűrjük a BVSC-t és bentmaradunk.

Sajnos a következő percekben nem tudtunk újabb gólt szerezni, pedig ekkor talán padlóra lehetett volna küldeni ellenfelünket. Aztán mi küldtük padlóra magunkat. Jött ugyanis egy nagy egyéni hiba, amit Horváth Roland a 89. percben gólra váltott, és ezzel gyakorlatilag kilátástalan helyzetbe sodort bennünket (1-2). Öt perces hosszabbítást jeleztek, ennyi időnk maradt arra, hogy kicsikarjuk a döntetlent. Az utolsó percben volt is rá sanszunk, de Keresztes lövésében nem volt elég kraft, a vendégek kapusa megfogta, utána pedig jött a hármas sípszó.

Lehúzták a rolót, kiestünk.

 

MERKANTIL BANK LIGA OSZTÁLYOZÓ, 2. MÉRKŐZÉS:

Szentlőrinc – BVSC-Zugló 1-2 (0-0)

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Tamás L. (Nagy Zs., 75.), Kiss-Szemán (Farkas, 75.) – Kesztyűs, Havas – Pintér (Novák, 58.), Múcska, László D. (Rétyi, a szünetben) – Grumics (Mervó, 68.). Megbízott edző: Pichler Gábor

BVSC-Zugló: Kovács B. – Nagy J., Balogh, Benkő-Bíró – Májer, Tamási (Fisli, 71.), Gergely P. (Szilágyi, 64.), Király – Vernes (Szalánszki, 64.), Horváth R. (Tóth L., 90.), Kelemen. Vezetőedző: Urbán Flórián

Gólszerzők: Novák (83.), ill. Szilágyi (73. – 11-esből), Horváth R. (89.)

 

Percről percre:

3. perc: Pintér jobb oldali beívelése után Grumics kapásból tüzelt – sajnos nem találta el a kaput.

5. perc: Óriásit hibázott a vendégek kapusa, a labda így Grumics elég került, aki ziccerben volt, ám jobbról, 13 méterről nem találta el az üres kaput, csak a bal kapufát.

11. perc: Múcska passzolt Grumicshoz, aki a kapu fölé bombázta a labdát.

15. perc: Bal oldali vendégszöglet után Kelemen lőhetett: 14 méterről a kapu fölé csavart.

20. perc: Havas küldte kapu fölé a labdát 25 méterről.

29. perc: Kelemen nem teketóriázott, amint hozzá került a labda, 24 méterről kapura szúrta, Prokopnak a bal alsónál kellett védenie.

35. perc: László Dávid perdítette a labdát Grumicshoz, aki nagyot bikázott bele – és sajnos kirúgta a sporttelepről.

49. perc: Előbb Kelemen vágta 14 méterről a felső lécre a labdát, majd Májer ugyanezt tette. Ezt megúsztuk!

51. perc: Király bal oldali beadása után Gergely Péter fejelt 8 méterről a kapu fölé.

54. perc: Rétyi cselezett balról befelé, majd 20 méterről a kapu mellé lőtt.

56. perc: Erdélyi adott be jobbról, Nagy József becsúszva menteni akart, a lábáról a kapu fölé perdült a labda – majdnem öngól lett.

59. perc: Erdélyi nagy bedobása után Havas elé került a labda, aki 15 méterről a kapu fölé vágta.

71. perc: Horváth Rolandot lökték meg hátulról a 16-oson belül, Karakó játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt. A 11-est Szilágyi végezte el, aki a bal alsóba vágta a labdát (0-1).

76. perc: Múcska durrantott fölé 22 méterről.

82. perc: Rétyi emelte be jobbról a labdát, Novák Zsombor közelről a jobb alsóba fejelt (1-1).

86. perc: Erdélyi jobbról érkező beadása után Rétyi 11 méterről a kapu fölé fejelte a labdát.

89. perc: Keresztes csúsztatott bele rosszul fejjel a labdába saját 16-osánál, Horváth Roland lecsapott rá, majd laposan a kapuba lőtt (1-2).

95. perc: Keresztes került lövőhelyzetbe, 14 méterről a kapu bal oldalát vette célba, de Kovács Benedek megfogta a labdát.