Fegyelmezett, jó játékra lesz szükség a Kaposvár ellen

Hazai mérkőzés előtt áll NB II-es felnőtt csapatunk, szerdán az előző szezonban még az élvonalban szerepelt Kaposvárt fogadjuk. Nem vagyunk könnyű helyzetben, hiszen a legutóbbi két bajnokinkat elveszítettük – mindenki abban bízik, hogy most visszatalálunk a helyes útra.

 

Két nagyon nehéz mérkőzésen van túl csapatunk. Előbb a feljutásra pályázó Vasastól kaptunk ki hazai pályán (pontosabban Kozármislenyben) 5-1-re, majd a szezont kiválóan indító Ajka otthonában maradtunk alul 4-0-ra. A két vereség, nem mellesleg a kapott kilenc gól természetesen nyomot hagyott a fiúkban.

– Engem például rendkívül bánt, hogy kilenc gólt kaptunk ezen a két meccsen – fogalmazott belső védőnk, Havas Attila. – Különösen úgy, hogy a sérüléssel bajlódó Harsányi Istvánt én helyettesítettem a csapatkapitányi pozícióban. Nagyon bánt a dolog, de nincs mese, el kell felejteni, mert itt a következő mérkőzés! Természetesen kellett róla beszélnünk, meg is tettük, nem lehetett elmenni szó nélkül a két vereség mellett.

Havas úgy véli, a mezőnyben senki sem verhetetlen, így a Kaposvár sem. Megfelelően kell koncentrálni, mindenkinek oda kell tennie magát – a csapat az első fordulókban megmutatta, hogy képes erre, képes a jó teljesítményre. Most talán hullámvölgybe kerültek, de bíznak benne, hogy szerdán elindulnak felfelé.

Könnyű dolga biztosan nem lesz csapatunknak. A Kaposvár az előző szezonban még az élvonalban szerepelt, s bár búcsúra kényszerült, a keretben maradt jócskán NB I-es tapasztalattal felvértezett játékos. Az NB II-es idény ennek ellenére nem úgy indult a Rákóczi számára, ahogy azt eltervezték, elvégre öt forduló után még nincs győzelme Waltner Róbert együttesének, négy döntetlen mellett egyszer kikapott, négy pontjával jelenleg a 16. helyen áll.

– A Vasas elleni mérkőzésen még több pozitívumot láttam, sajnos az ajkai teljesítményünk nem volt jó – mondta vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Utóbbin az első kapott gólt követően szétesett a játékunk, elkezdtünk kapkodni, fejetlenek voltunk, nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Nagy tragédia azonban nem történt! Vissza kell térnünk a régi kerékvágásba: azzal a teljesítménnyel, amit az első négy fordulóban nyújtottunk, képesek is vagyunk rá. Egy kiutat látok, ismét nagyon fegyelmezetten és koncentráltan kell futballoznunk, ami újra sikert hozhat nekünk.

Legyen így!

A szerdán 17.30-kor kezdődő mérkőzésre nagy szeretettel várjuk szurkolóinkat!

Hajrá, Szentlőrinc!

A 6. forduló programja (augusztus 26., szerda): Szentlőrinc–Kaposvár (17.30), Budaörs–Vasas, DVSC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Szolnok–DEAC, Siófok–Gyirmót FC Győr, Szombathelyi Haladás–Ajka, Csákvár–PMFC, Békéscsaba–Soroksár, Kazincbarcika–Dorog, ETO FC Győr–Nyíregyháza.