Vasárnap az MTK otthonában kezdjük a tavaszi szezont

Több mint másfél hónap telt el azóta, hogy NB II-es csapatunk tétmérkőzést játszott, hholnap pedig folytatódik a bajnokság, a 21. fordulóban az élvonalba igyekvő MTK vendégei leszünk. Vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő szerint a felkészülésünk jól sikerült.

 

Az őszi utolsó, 20. fordulót december 11-én játszották le a csapatok, mi a Gyirmót elleni 0-0-s döntetlennel zártuk a félévet. Némi pihenő után január 2-án kezdtük meg a felkészülést, amely így pont négyhetes volt – vasárnap pedig már jöhet is a soron következő bajnoki.

– Úgy érzem, felkészültünk az előttünk álló tizennyolc bajnokira, a játékosaink nagyszerű munkát végeztek az utóbbi hetekben – fogalmazott vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő. – Amit elterveztünk, azt elvégeztük, jók voltak a körülmények, tudtunk füvön is készülni, és bár az időjárás nyilván néha közbeszólt, az edzőmeccseinket is a terveink szerint le tudtuk játszani. Elégedett vagyok a látottakkal, a tapasztaltakkal, de majd a bajnokikon derül ki, hogy valóban kellőképpen felkészültünk-e.

A téli szünetben jelentős változások történtek a keretünkben. Távoztak meghatározó játékosok, Szabó Máté a PMFC-hez, Németh Erik pedig Soroksárra igazolt, ugyanakkor a klub igyekezett őket megfelelően pótolni, jöttek új futballisták is.

„Nem tulajdonítok mindennek nagyobb jelentőséget, mint amekkora. Remélem, azok a játékosok, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, illetve az újonnan érkezők be tudják tölteni azt a szerepet, amit a távozó sztenderd futballisták betöltöttek. A céljainkat természetesen nem adhatjuk fel emiatt, bízom benne, hogy az új játékosok beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.”

Jó hír, hogy a téli szünet alatt többé-kevésbé felépültek olyan játékosaink, akik ősszel sérüléssel bajlódtak. Jancsó András például már a csapattal edz, de még nem tudja száz százalékosan végezni a munkát, Németh Márk a rehabilitációt végzi, Erdélyi Botond elkezdte az edzéseket, Csörgő Raul és Papp Benedek viszont már teljesen rendben van, bevetésre készek.

És akkor kanyarodjunk rá az előttünk álló feladatra: vasárnap délután (15.00), az első tavaszi bajnoki fordulóban az MTK vendégei leszünk. Mondani sem kell, könnyebb 2023-as rajtot is el lehetett volna képzelni, de ez nem kívánságműsor. Kétségtelen, a mezőny egyik legerősebb csapatával nézünk majd farkasszemet, hiszen a fővárosiak célja egyértelmű, fel akarnak jutni az élvonalba, a keretük pedig ennek megfelelő minőséget képvisel, jócskán akadnak benne korábbi válogatott futballisták is. Ráadásul a nem túl fényes őszi szezon után iparkodnia kell az MTK-nak, mert jelenleg sem áll feljutó helyen, a DVTK és a PMFC mögött csak a harmadik pozíciót foglalja el.

– A mérkőzés esélyese természetesen az MTK, de nem feltett kézzel megyünk ki a pályára, hiszen mi minden egyes meccsen azért dolgozunk, hogy összegyűjtsük a bentmaradáshoz szükséges pontjainkat. Mindenki tisztában van azzal, hogy csakis maximális teljesítményt nyújtva lehet sanszunk bármilyen pontszerzésre. Kíváncsi vagyok arra, hogy mit tudunk megvalósítani mindabból, amit elterveztünk, mert ha sikerül, akkor borsot törhetünk ellenfelünk orra alá – mondta Jeremiás Gergő.

Ne feledjük, ősszel már sikerült megtréfálnunk az MTK-t, egy emlékezetes, élvezetes mérkőzésen hazai pályán 3-3-as döntetlenre végeztünk!

A 21. forduló programja: MTK–Szentlőrinc (január 29., vasárnap, 15.00), Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza, Siófok–Csákvár, Soroksár–DVTK, Kazincbarcika–Békéscsaba, Gyirmót FC Győr–Dorog, Tiszakécske–HR-Rent Kozármisleny, Ajka–Mosonmagyaróvár, PMFC–Budafok, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–ETO FC Győr.