Felkészültünk, jöhet a rajt: Kaposváron biztosan nehéz dolgunk lesz!

Az előző három szezonban a bentmaradásért küzdött, az előttünk álló idényben viszont már más célért futballozik felnőtt csapatunk: meg szeretnénk nyerni a bajnokságot, és vissza akarunk kerülni az NB II-be! A 2023/2024-es bajnoki évad holnap megkezdődik, az első fordulóban a Kaposvári Rákóczi FC vendégei leszünk.

 

A nyári átigazolási időszakban természetesen történtek változások felnőtt csapatunk keretében, akadtak távozók, de bizakodásra ad okot, hogy jócskán maradtak olyan játékosok, akik a másodosztályban is meghatározóak voltak. Megmaradt egy olyan mag, amely nem csak azt bizonyította a korábbi években, hogy tud futballozni, hanem azt is, hogy képes egymásért harcolni.

– A csapatnál maradt legalább hét-nyolc olyan értékes játékos, akikre lehet alapozni – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Ehhez a kerethez igazoltunk olyan futballistákat, olyan karaktereket, akik motiváltak abban, hogy komoly célokért tudjunk küzdeni.

A felkészülésünk jól sikerült, tette hozzá a szakvezető, fizikálisan és taktikai téren is elvégeztünk mindent, amit elterveztünk. Az edzőmérkőzéseken többnyire jól muzsikáltunk, ugyanakkor ezeken sosem az eredmény volt a fontos: mindig konkrét taktikai dolgokat gyakoroltunk. A látottak alapján kialakulóban van az a játék, az a stílus, az a játékfelfogás, amit a szakmai stáb megálmodott az előttünk álló szezonra.

– Bízom benne, hogy a régi és az új játékosokból jó közösséget tudunk formálni, ehhez természetesen még kell némi idő, de az látszik, hogy jó úton járunk. Szeretném hozzátenni, a keretünk nem teljes, egy-két futballista érkezése még várható.

S hogy mi várható vasárnap délután, amikor is a Kaposvár otthonában pályára lépünk a szezon első bajnokiján? Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, miként arra is mérget lehet venni, hogy nem lehet sok következtetést levonni abból a 2-2-re végződött edzőmeccsből, amelyet a felkészülés nyitányán egymás ellen vívtunk.

– Egy jelentős tradíciókkal rendelkező klub otthonában lépünk pályára, amely masszív csapattal rendelkezik, úgyhogy nehéz, küzdelmes, harcos mérkőzés vár ránk. Természetesen győzelemmel szeretnénk indítani a szezont, biztos, hogy nagyon meg kell majd dolgoznunk minden egyes pontért! – mondta Pichler Gábor, majd hozzátette, leendő ellenfeleink számára egyértelműen plusz motivációt jelent a tény, hogy az NB II-ből érkező csapat ellen mutathatják meg magukat. – Nekünk meg kell majd tanulnunk ismét úgy futballozni, ami az NB III-ban jó eredményekhez, sikerhez vezethet. Erős lesz a Dél-nyugati csoport, van négy-öt jó csapat a mezőnyben, úgy gondolom, mi is közéjük tartozunk.

Bízunk benne, hogy szurkolóink is elkísérnek a vasárnapi bajnokira, velük együtt biztosan könnyebb lesz kiharcolni a győzelmet!

Az 1. forduló programja: Kaposvári Rákóczi FC–Szentlőrinc (július 30., vasárnap, 17.30), Ferencvárosi TC II.–Szekszárdi UFC, Érdi VSE–Fehérvár FC II., Mohácsi TE 1888–PTE-PEAC, Dunaújváros–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő, Iváncsa KSE–FC Dunaföldvár, MTK Budapest II.–FC Nagykanizsa, Bonyhád-Majos–Paksi FC II.