Fiatal, tehetséges csatár érkezett hozzánk a Honvédtól

Fotó: Kovácsevics Dusán

Újabb tehetséges, ráadásul kiváló fizikális paraméterekkel rendelkező játékost szerződtetett NB II-es csapatunk: a 19 éves Németh Barnabás a Bp. Honvédtól érkezett hozzánk kölcsönbe. Bár csak múlt pénteken állt nálunk edzésbe, vasárnap már át is esett a tűzkeresztségen a másodosztályban!

 

A pályafutását Pécsett, a PMFC-nél kezdte, majd a Bp. Honvédhoz került, ahol az utánpótlásban játszott az U16-os, az U17-es és az U19-es csapatban is. Ezt követően a 196 centis csatár bemutatkozott a felnőtt mezőnyben, az NB III-as együttesben számítottak rá, ahol az utóbbi másfél évben rendszeresen pályára is lépett: a 2020/2021-es idényben 23 meccsen hét gólt szerzett, tavaly ősszel pedig 19 bajnokin hatszor talált be.

– A Honvédnál már edzhettem az első csapatnál, edzőmeccsen pályára is léptem, de az élvonalban még nem kaptam lehetőséget – mondta Németh Barnabás. – Az NB III-as együttesben folyamatosan számítottak rám, de most úgy éreztem, a fejlődésem érdekében szintet kellene lépnem. Nagyon jól jött a Szentlőrinc megkeresése, hiszen így eggyel magasabb osztályba kerülök, ráadásul az a Fekete Tivadar hívott, akit gyerekkorom óta ismerek, és akinek a személye számomra garanciát jelentett azt illetően, hogy jó helyre kerülök. Bízom benne, hogy Szentlőrincen meg tudom mutatni, mennyi van bennem, mire vagyok képes, posztomból fakadóan pedig természetesen elsősorban gólokkal, gólpasszokkal szeretnék segíteni új csapatomnak.

Sportszakmai igazgatónk, Fekete Tivadar elképzelései között már tavaly nyáron is szerepelt Németh Barnabás, de akkor anyaegyesülete, a Honvéd még úgy ítélte meg, hogy jobb, ha az őszi szezonban még náluk futballozik. Most viszont minden fél úgy vélte, a játékos fejlődése szempontjából az a legelőnyösebb, ha a tavaszi idényt Szentlőrincen tölti.

– Nagyon örülök, hogy ez most megvalósult, és Barnabás tavasszal nálunk fog futballozni! – fogalmazott Fekete Tivadar. – Kiváló fizikális paraméterekkel megáldott középcsatár, akinek a magassága mellett a kellő sebessége is megvan ahhoz, hogy fényes pályafutást fusson be, és a következő években üde színfoltja legyen a magyar futballnak. A játéktudása mellett azért is szerettem volna Szentlőrincre hozni, mert baranyai gyökerekkel rendelkezik, vagyis félig-meddig a mi kutyánk kölyke. Nagyon bízom benne, hogy minél több lehetőséget harcol ki magának NB II-es csapatunknál, és gólokkal, gólpasszokkal veszi ki a részét a sikereinkből.

Sok sikert kívánunk szentlőrinci színekben, Barni!